IZOLAREA ÎN ÎNCĂPERI ESTE GREŞITĂ! SOARELE (LUMINA UV) UCIDE VIRUŞII

Karin Mölling este un virusolog german emerit şi premiat de Guvernul german, cercetările sale s-au concentrat pe retrovirusuri, în special virusul imunodeficienței umane (HIV). A fost profesor și director al Institutului de Virologie Medicală de la Universitatea din Zurich din 1993 până în 2008.

“Izolarea în încăperi este greșită! De aceea lupt şi mă enervez. Avem nevoie de aer și soare, aerul diluează virușii, iar soarele cu lumina UV îi ucide. Dar nu încăperea! Nu te infectezi pe stradă!”

Karin Mölling a pornit o luptă împotriva măsurilor care se iau în acest moment în Germania şi a apărut la câteva posturi de radio şi televiziuni din Germania.

Redăm interviul tradus:

Dnă profesor Mölling, sunteți un virusolog recunoscut și excelent. Aţi publicat o carte despre viruși. Cum evaluați situația actuală din jurul virusului SARS-Cov 2? Cât de periculos este acest virus corona?
Acest virus a dus la o pandemie, ceea ce înseamnă că este foarte contagios și este frecvent în multe țări. Dar virusul nu provoacă o boală gravă. Există o rudă a acestui virus, Mers-Corona în cămile – 37% din cămile infectate mor. Există și virusul Ebola: dintre cei infectați 90% dintre candidați la moarte. La virusul SARS-Cov 2 nu este cazul de aşa cifre. Nu se cunoaște în totalitate numărul persoanelor infectate și rata exactă a decesului. Simt că ceea ce se întâmplă acum este ceea ce experimentăm mai mult sau mai puțin în fiecare iarnă. Acest lucru a fost vizibil în special în urmă cu doi ani, cu gripa. Testul pentru SARS-Corona 2 încă nu era cunoscut. Se poate că acest virus a jucat un rol. Nimeni nu știe.

Ați solicitat deja în interviuri să relatați evenimentele din jurul SARS-Cov 2. V-ați referit, de asemenea, la aproximativ 25.000 de decese cauzate de valul gripal 2017/18. Cum se înțelege asta? Cum poate fi legat acest lucru?

Cred că, de fapt, te uiți doar la un singur lucru aici și îl umpli cu o anumită panică. Vi se spune acum, în fiecare zi dimineața, câte morți SARS Corona 2 aveți. Dar nu vă spun cât de multă gripă a infectat în această iarnă și câte decese a provocat.
În această iarnă, gripa este scăzută, dar în jur de 80.000 sunt infectați. Nu primiți aceste numere deloc. A fost ceva de genul în urmă cu doi ani. Acest lucru nu este pus în relația corectă.
În fiecare săptămână, în Berlin moare o persoană din cauza germenilor multi-rezistenți, ceea ce este în jur de 35.000 pe an în Germania. Acest lucru nu este menționat deloc. Cred că am avut situații de genul acesta de mai multe ori, dar nu s-au luat măsuri ca cele actuale.

Politicienii se bazează pe virusologi, precum profesorul Christian Drosten, pentru măsurile lor, care sunt în curs de aplicare și care restricționează sever viața publică. Cu toate acestea, nu găsiți măsurile proporționale. De ce?

Este exagerat! Domnul Drosten este un om de știință foarte bun. De asemenea, el a dezvoltat testul care ne-a adus la cunoștință că oamenii nu numai că au gripă, ci și un alt virus.
Domnul Drosten nu ia deciziile. El spune: Poate fi, nu poate fi! Și evită predicțiile. Cel puțin inițial nu era în favoarea închiderii de urgență a școlilor. Probabil că între timp a fost de acord. În acelaşi timp, există opinii diferite între virusologi. Am auzit că domnul Wieler de la Institutul Robert Koch se așteaptă ca zece milioane de oameni să fie infectați. Trebuie să spun: cei infectați nu sunt marea problemă. Trebuie să protejezi persoanele de vârstă înaintată!
Iarăşi mă refer la vârstă. Trebuie să construim cumva imunitatea. Cum ar trebui să fie posibil acest lucru fără contacte? Cei mai tineri au eliminat infecția mult mai bine. Dar trebuie să protejăm persoanele în vârstă și le protejăm într-un mod care poate fi pus la îndoială: este rezonabil ceea ce facem acum pentru a extinde epidemia într-un mod care aproape paralizează întreaga economie mondială?

Deci, asta înseamnă: centrele de zi, școlile și restaurantele nu ar trebui să fie închise, așa cum se întâmplă în prezent?

Institutul Robert Koch oferă cifrele. Atunci stai ca ascultător sau spectator: 20 de morți din nou, cât de groaznic! Știi când încep să intru în panică? Dacă sunt 20.000. Apoi ne apropiem de ceea ce s-a întâmplat complet în tăcere acum doi ani.
Epidemia de gripă din 2018, cu 25.000 de decese, nu a scos niciodată presa. Clinicile au avut de a face cu 60.000 de pacienți suplimentari, ceea ce nu a fost nicio problemă pentru clinici!

Dar asta este folosit ca argument. Politicienii spun: Vrem să prevenim 20.000 de morți. De aceea, acum trebuie să intervenim drastic în viața societății.

Îți spun: nimeni nu a făcut asta acum doi ani. Unde este nevoia acum? Este doar un efect de imitație a Chinei? Știu că oamenii îmi spun: gripa este diferită de boală. Dar este o boală foarte gravă. 25.000 de morți reprezintă o povară foarte grea pe care nu vrem să o avem. Dar clinicile au făcut-o înainte. Și acum le este frică.
Aceasta este teama principală: boala este arătată ca o boală teribilă. Boala în sine este ca gripa într-o iarnă normală. Este mai slabă chiar și în prima săptămână. Problema cu această epidemie SARS Corona 2 este că virusul este inaplicabil pentru o săptămână de zile: oamenii nu îl observă nu-l simt.

Se face referire întotdeauna la exemplul din Italia, unde se spune că decesele sunt semnificativ mai mari în proporție. Cum vedeţi asta?

O spui corect. Nu știm! Se presupune că numerele sunt mai mari, dar nu știm sigur. În Italia există două virusuri. Un jurnalist din ziarul „La Repubblica” s-a referit la stilul de viață de familie foarte diferit din Italia, unde oamenii petrec mult timp împreună și, prin urmare, sunt mult mai pasibili să se infecteze.
Poate că sistemul de sănătate al țării nu este atât de bine poziționat ca al nostru. Nu stiu. Lombardia este listată ca una dintre cele mai puternice regiuni industriale atunci când se compară poluarea aerului, poluarea și alți parametri. Am publicat despre poluarea aerului în China. O comparație se face întotdeauna cu metroul din New York și Lombardia.
Acum ne putem întreba: este greșit numărul în Italia, sunt cu nouă zile înaintea noastră în epidemie? Ce știm câți ar putea fi testați? Cât timp a fost disponibil testul? Poți să te uiți la aceste curbe de creștere și să vezi unde stai. Încă se dezvoltă cu noi în acest moment. Dar cât de mare este numărul de persoane infectate în Italia? Dacă numărul lor este de o sută de ori mai mare, rata mortalității este aceeași ca de obicei.

Cum ați evalua situația din China, de unde provine acest virus și boala pe care a provocat-o?

Astfel de infecții, inclusiv gripa, provin adesea din China. Virusul provine dintr-un amestec exploziv de virusuri de la porci, păsări și oameni. Nu este cazul acum și, cu toate acestea, noul virus vine din China, deoarece virusurile sunt create prin densitatea populației.
Ebola a rămas întotdeauna în junglă până când a venit mobilitatea: călătorii, nave, trenuri, mobilitate pe piețele săptămânale și școli. Și atunci Ebola a fost găsită brusc în trei țări. Este mobilitate.
Există două rate de infecție: în orașul Wuhan este de zece ori mai mare decât în zona înconjurătoare. Există o diferență între oraș și țară. De ce? Aceasta provine din densitatea populației, poluarea aerului, densitatea apartamentelor. În China, poluarea aerului nu este menționată niciodată de industrie, care este încă parțial în orașe.
Când am fost la Beijing acum doi ani, depindea și de timpul zilei și de vânt, cât de grea este poluarea aerului. Oamenii din China au tuse. Aceasta se numește Tuse Peking, deoarece au deja plămânii deteriorați de poluarea aerului. Dar acestea nu sunt viruşii, ci sunt particulele prin praf. Acesta este cu siguranță un factor pe care nu l-am citit nicăieri. Dar am fost în China și am scris o lucrare despre asta.
În plus, trebuie să spunem: există o mie de oameni care trăiesc într-un zgârie-nori. Este ca un sat de 10.000 de oameni pe un cadran mic. Dacă toţi ies, există riscul de infecție. Dar în interior, riscul de infecție în camere este desigur gigantic.
Interioarele sunt mult mai contagioase decât aerul proaspăt de afară.
Dar, nu ne putem compara cu China, densitatea populației și altele, țara are o structură diferită. Noi nu avem așa ceva.

Deci, aici intră în conversație izolarea la domiciliu…

Da. Este singurul lucru de care mă tem. Este greșit! De aceea încerc să mă implic şi mă enervez. Avem nevoie de aer și soare, aerul diluează virușii și soarele cu lumina UV îi ucide. Dar nu încăperea! Nu te infectezi pe stradă!
De altfel, sper la teste rapide. Dar sunt dificil de făcut. Trebuie să faceți așa-numita validare, să verificați dacă sunt furnizate serviciile necesare. Din câte știu, testul SARS Corona 2 nu a fost validat, nu e verificat cu adevărat. Chinezii chiar au corectat testul în sine. Este, de asemenea, dificil de făcut. Personalul trebuie să poată face acest lucru.

Ce susțineți? Ce alternative vedeţi și ce pot face oamenii?

Am fost întrebată la TV ce pot spune despre bătrânii care merg la plimbare. Nu pot spune decât: Da, ar trebui să o facă. Aerul proaspăt este bun, asta diluează viruşii. Oricine își poate imagina asta. Al doilea lucru care este bun în acest sens este soarele. Lumina ultravioletă ucide virușii. Acest lucru este bun în locurile de joacă pentru copii, este bine pentru copii în sport atunci când sunt afară. E bine afară! A fi mereu afară este cel mai bine.

Ceea ce rămâne de făcut este protecția gurii. Virusurile sunt mici și pot pătrunde în multe lucruri. Un aparat de protecție a gurii protejează împotriva infecțiilor din aşa-numitele picături din aer. De ce ar trebui să păstrați o distanță de 1,5 metri? Numai din acest motiv.
Doar virusul nu ajunge atât de departe. Virusul stă pe picăturile de salivă. Când merg la cumpărături cu o eșarfă șic, puneți eșarfa peste gură și nas, cumpără, nu vorbi prea mult și ieși și trage eșarfa în jos – fiecare german trebuie să facă asta! Jogi Löw a făcut asta în urmă cu câteva zile la televizor: Ori de câte ori a vorbit cu cineva, a scos de la gât o mică eșarfă neagră și a tras-o apoi înapoi în jos, dar nu suficient de sus. Ar fi trebuit să protejeze și nasul.

Este important să se izoleze și să se protejeze bătrânii. Apoi aer curat și UV cât mai mult posibil.
În plus, grădinițe și școli deschise în loc să cufunde familiile tinere în haos. Școlile sunt cel mai bun loc pentru a le combina pe toate și pentru a ști cum funcționează lanțul de infecții. Puteți controla asta și puteți reacționa.
Și în niciun caz în casă!

Aţi scris o carte despre viruși ca „superputere a vieții”. Este o superputere periculoasă, așa cum pare acum unora? Am citit recent thriller-ul de fapt al lui Richard Preston despre virusul Ebola. Ce sunt viruşii dacă îi descrieţi pe scurt?

Cartea are altă direcţie, nu este vorba despre marile pericole. Viruşii aparțin vieții noastre la fel ca microorganismele și bacteriile. Ei sunt mai vechi în lume decât noi. Viruşii sunt foarte flexibili și adaptabili.
Ceea ce vedem acum este evoluția în mișcare rapidă. Viruşii sunt cel mai puternic și mai rapid element în evoluție. Numărul lor este mult mai mare decât stelele din cer și firele de nisip. Acest număr uriaș de viruși nu te îmbolnăvește în principiu. Există doar aproximativ 250 de viruși care vă pot îmbolnăvi. Boala este cauzată de parametrii umani.
Dacă blocați oamenii în sufragerie, virusul nu piere. Virusul va rămâne la noi și nu va dispărea. Aceasta este prognoza mea.
Există viruși Zika. Există virusul febrei West Nile care a venit de la New York la San Francisco în cinci ani de la o singură pasăre care a căzut mortă din cer în New York. Viruşii sunt atât de adaptabili şi schimbători.
Virusul Corona nu este cel mai rău, deoarece are un sistem de corecție precum oamenii, ceva precum Tipp-Ex pentru genom. Virusul este atât de mare, dacă ar fi mutat prea mult, s-ar autodistruge.
Virusii sunt o cvasi-specie, nu doar un tip. Prin urmare, vaccinarea nu va fi ușoară. S-ar putea ca viruşii să fie și salvatorii noștri. În prezent scriu o nouă carte pe care virușii pe care îi cunoaștem ca bacteriofagi pot ucide bacteriile. Ei fac asta atunci când se înmulțesc. Atunci poate vor forma o alianță cu noi pentru a lupta împotriva germenilor multirezistenți. Aceasta va fi următoarea noastră mare provocare.

Traducere din germană Elena Porubin

Sursa
https://www.radioeins.de/programm/sendungen/die_profis/archivierte_sendungen/beitraege/corona-virus-kein-killervirus.html

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here