Vaccinul contra tuberculozei, de fapt îi îmbolnaveşte pe copii de această boală?

În anul 2012 ProTV a difuzat urmatoarea ştire

“Vaccinul care ar trebui sa ne protejeze pruncii de tuberculoza mai rau ii imbolnaveste”. Zeci de parinti se plang disperati pe forum-uri si chiar la politie, dupa ce ar fi ajuns cu bebelusii lor la spital din cauza efectelor adverse.

Inclusiv medicii admit ca acest ser, importat de Ministerul Sanatatii din Danemarca, da reactii mult mai severe fata de cel care se producea in trecut la ″Institutul Cantacuzino″⁣.

In plus, ei sunt nevoiti sa le aplice tratamente extrem de dure unor prunci de cateva luni.

Luca are sapte luni si jumatate. A fost vaccinat in a doua zi de viata cu un ser contra tuberculozei produs in Danemarca. Dupa doua luni au aparut primele reactii adverse.

″Am ajuns la pediatru si ne-a zis adenopatie axilara de la vaccin. Un ganglion umflat. Au fost analize la sange, suc gastric, radiografie la plamani. Ne-a trimis direct la chirurg, la incizie. Era plin de puroi”, spune mama lui Luca.

Apoi a urmat un lung tratament pe baza de antiobiotic. Culmea, acelasi folosit pentru tratarea tuberculozei. Mama lui mai povesteste ca la spital a intalnit si alte femei in aceeasi situatie. Copii de numai cateva luni care sufereau teribil, dupa cum recunosc si specialistii.

Zeci de parinti au facut plangeri la directiile de sanatate publica cerand sa fie schimbat acest vaccin.

Raspunsul il dau cei de la Ministerul Sanatatii. Vaccinul BCG cu tulpina Coopenhaga a ajuns pe piata din Romania de mai putin de un an, dupa ce Institutul Cantacuzino a incetat sa mai produca serul.

Ministerul admite ca au fost semnalate peste o suta de cazuri cu reactii adverse, dar sustine ca situatia nu este una grava si ca de multe ori ar fi fost vina medicilor care au gresit dozajul.

Specialistii recunosc ca in cazul vaccinului de la Cantacuzino, incidenta de reactii adverse era de sapte ori mai mica. Sursa ProTV

De atunci nimeni nu a mai vorbit despre acest subiect, totul a fost ascuns şi muşamalizat? Cine ascunde adevărul despre vaccinuri şi de ce, când e vorba de viaţa copiilor noştri?

Stire publicată în 2017 

Narcisa Bădin susţine că, la câteva luni după ce şi-a vaccinat copilul cu BCG, au început să apară reacţiile adverse, având confirmarea medicilor în acest sens

• băieţelului i-au apărut ganglioni, fiind internat de două ori la Spitalul de Pneumoftiziologie Brăila, diagnosticul fiind “primoinfecţie TBC postvaccinală”

• deşi metodologia îi obligă pe medici să raporteze la Direcţia de Sănătate Publică reacţiile adverse ale vaccinurilor, lucrul acesta nu s-a întâmplat în cazul Narcisei Bădin 

În plin scandal public pe tema vaccinării şi în condiţiile în care Ministerul Sănătăţii pregăteşte o lege prin care să-i oblige pe părinţi să-şi imunizeze copiii, o mămică din Brăila susţine că băieţelul ei s-a îmbolnăvit după ce i-a fost administrată o doză BCG (vaccin antituberculos -n.r.). Aceasta ne-a povestit că a trăit un adevărat coşmar în ultimii ani şi nu mai vrea să audă de vaccinuri, fiind dispusă să plătească “n” amenzi, dacă legea pregătită de minister, care prevede, printre altele, şi amendarea părinţilor care refuză vaccinarea, va fi promulgată. Narcisa Bădin, căci acesta este numele mămicii, şi-a imunizat copilul în anul 2013, cu o doză de BCG (vaccin antituberculos -n.r.), la aproape două luni după ce l-a născut. Deşi acest vaccin este administrat copilului încă din primele zile de la naştere, în perioada în care mămica l-a adus pe lume pe băieţel, stocul era pe zero. Ulterior, a fost chemată la maternitate pentru imunizare. Efectele adverse nu au fost vizibile imediat, ci câteva luni mai târziu: copilul s-a umplut de ganglioni. Au urmat internări, fel şi fel de investigaţii medicale, tratamente, nopţi nedormite şi stres. În prezent, starea băieţelului s-a ameliorat.

Documentele medicale, pe care Narcisa Bădin ni le-a prezentat, confirmă faptul că băieţelul său a avut de suferit de pe urma vaccinării cu BCG, diagnosticul fiind “primoinfecţie TBC postvaccinale”. Ciudat este însă faptul că medicii care identifică aceste reacţii adverse ale vaccinurilor ar trebui să raporteze imediat la direcţiile de sănătate publică, ori la DSP Brăila acest caz este necunoscut, deşi primul diagnostic de reacţie postvaccinală a fost stabilit în 2014.

Lungul drum spre diagnosticare

“În perioada în care l-am născut, în 2013, era exact acea perioadă de pauză între cele două loturi de vaccinuri, BCG, aduse din Danemarca. Din ce am înţeles, primul lot a fost mult mai grav, chiar am luat legătura cu părinţi ai căror copii au fost vaccinaţi din primul lot.  Noi am prins lotul 2, care a fost mai «drăguţ», în sensul că reacţiile adverse nu au fost foarte puternice sau foarte grave comparativ cu alţi copii. L-am vaccinat pe băieţel la vârsta de 2 luni. Reacţia asta la BCG se manifestă la câteva luni. Cel puţin la noi aşa a fost. La vârsta de 11 luni, băieţelului i s-au inflamat ganglionii limfatici. Erau practic ca nişte struguri în ambele părţi”, şi-a început Narcisa Bădin povestea. Numai că acesta era doar începutul a ceea ce avea să trăiască în următorii ani.

Câteva săptămâni mai târziu, aceasta a mai observat un ganglion la subraţul stâng, de mărimea unui ou de porumbel, după cum l-a descris mămica. Au început drumurile la spital, cerând opinii de la cât mai mulţi medici, pentru că nimeni nu o lămurea. “Am fost la medici, am fost peste tot. Toţi medicii îmi spuneau să stau liniştită că se vor retrage. Am ajuns să fac până şi markerii tumorali, să văd dacă are vreo tumoră. I-am descoperit şi ganglioni occipitali. La 2 luni l-am vaccinat, la 3 luni l-am internat cu infecţie urinară. Apoi au început otite, stomatite, răceli, în fiecare lună eram la spital. M-am dus să-i fac IDR-ul (intradermoreacţia -n.r.) la tuberculină  şi, într-adevăr, i-a ieşit pozitiv (testul iese pozitiv dacă persoana testată a intrat în contact cu bacteria care provoacă TBC – n.r.). Între prima internare şi a doua internare, a fost una în august şi una în decembrie, băiatul a făcut o convulsie febrilă. Febra nu era mare, dar a făcut convulsie. De atunci, de la vaccin şi până la convulsie, copilul meu dormea 5-6 ore în 24 de ore, acumulat. A fost un calvar!”, ne-a mai spus Narcisa. Aceasta a fost internată cu copilul la Spitalul de Pneumoftiziologie din municipiu, prima dată în luna august, iar diagnosticul la internare a fost de “limfadenită axilară stângă, probabil TBC”, iar la externare a rămas doar “limfadenita axilară stângă”, potrivit documentelor medicale puse la dispoziţie de către mămică.

“S-a reglat cu somnul după această convulsie. Mi-a dat tratament de la TBC (Spitalul de Pneumoftiziologie -n.r.) pentru 6 luni, dar nu l-am urmat decât o lună şi jumătate pentru că nu mai avea poftă de mâncare, stagna în greutate. Nu mai spun că de când i-am făcut vaccinul, a avut diaree cronică până la 1 an şi 6 luni. Tot ce mânca, elimina exact cum a fost mestecat. În jumătate de oră avea scaun”. şi-a continuat povestea mămica. A urmat o a doua internare, în luna decembrie 2014, la acelaşi spital, numai diagnosticul a fost diferit. De această dată, medicul care a decis internarea copilului a admis că este vorba despre o reacţie adversă a vaccinului BCG. Diagnosticul la internare a fost “primoinfecţie TBC postvaccinală”, iar la externare “limfadenită laterocervicală TB postvaccinală în regresie”. “După  cea de-a doua internare, am mers pe tratament naturist. De atunci, copilul meu are scaune normale. Am urmat un tratament naturist pentru detoxifierea organismului, am scăpat şi de acel ganglion de la subraţ. Şi încet, încet se retrag şi ceilalţi”, a încheiat Narcisa Bădin.

Cazul nu a fost raportat la Direcţia de Sănătate Publică Brăila

Deşi medicii care întâlnesc efecte adverse ale vaccinurilor trebuie să raporteze imediat cazurile la direcţiile de sănătate publică, acest lucru nu s-a întâmplat în cazul Narcisei Bădin. Doctorul de la Spitalul de Pneumoftiziologie care a internat băieţelul a doua oară şi a stabilit diagnosticul de reacţie postvaccinală nu a înştiinţat DSP Brăila. “Aceste reacţii adverse trebuie raportate de medici. E o metodologie pe care medicul sigur o ştia. N-avem raportarea respectivă de care spuneţi. La DSP nu există niciun caz raportat, în niciun an!”, ne-au transmis cei de la DSP Brăila.

Acest caz pare similar cu un altul făcut public de site-ul Gândul.info, după dezbaterea din luna mai pe tema adoptării legii prin care Ministerul Sănătăţii vrea să-i oblige pe părinţi să-şi imunizeze copiii. “Jucăm ruleta rusească cu copiii noştri? Nu suntem nici nebuni, nici plecaţi pe câmpiile ţării. Avem copii afectaţi de vaccinuri şi nu vreţi să raportaţi nicăieri acest lucru. Copilul meu nu mai vorbeşte de la ultimul vaccin. Are şapte ani şi nu poate comunica. La spital, ni s-a comunicat verbal că este vorba despre reacţie postvaccinală şi nu a fost raportată nicăieri”, este declaraţia surprinsă de reporterii Gândul.info, în cadrul dezbaterii publice.

Aceeaşi lege prevede, printre altele, amendarea părinţilor care nu-şi vaccinează copii. “Vor să dea lege să ne oblige să ne vaccinăm copiii. Sunt dispusă să plătesc amenzi. Nu o să-mi vaccinez copilul, pentru că ştiu prin câte am trecut. Am mai primit un tratament pentru imunitate, «Broncho-vaxom». Am descoperit că este, de fapt, tot vaccin pe cale orală. Este imunostimulator. Face parte din grupa de vaccinuri. Eu sunt atentă la tot ce bagă în gură, urmăresc reacţiile adverse. În momentul în care a luat prima doză de «Broncho-vaxom», am observat reacţii adverse. E a doua oară când vaccinul voia să-şi facă de cap”, a mai precizat Narcisa Bădin.

De precizat că legea privind organizarea şi finanţarea activităţii de vaccinare a populaţiei în România a fost supusă dezbaterii publice în luna mai, urmând să ajungă în Parlament, tot spre dezbatere. Numai că în cadrul discuţiei publice, s-au creat dispute aprinse între instituţii şi persoanele care sunt împotriva vaccinării, iar de atunci nu s-a mai auzit nimic despre această lege. Draftul este disponibil pe site-ul Ministerului Sănătăţii. Sursa: http://obiectivbr.ro

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here