USR vrea să modifice cărțile de identitate/ să scoată adresa de domiciliu

USR-PLUS vine cu o nouă propunere: pe cărțile de identitate să nu ne mai fie trecută adresa de domiciliu. Acest lucru ar genera o participare la vot mult mai flexibilă, a declarat copreședintele partidului Dan Barna.

Senatorul Marius Bodea a scris următorul mesaj pe pagina de Facebook:

Azi vicepremierul Dan Barna a propus ca documentele de identitate să nu mai conțină această adresă sub formă de „secure deasupra capului“ și mi se pare o inițiativă excelentă.
Adresa din buletin nu mai înseamnă nimic într-o societate liberă și unde mobilitatea devine regula, nu excepția. Reglementările privind viza de domiciliu, supranumitul „flotant“ îi face pe oameni să cheltuie timp pe drumuri și bani ca să poată avea o relație cu autoritățile acolo unde locuiește în mod real, nu unde scrie în buletin.
Legarea omului de un domiciliu în buletin poate avea sens în vremea când toată lumea avea o proprietate. Astăzi piața muncii ne cere să fim mobili, să ne mutăm după un job mai bun, nu „să ne legăm de glie“.
Românii trebuie să aibă posibilitatea de a-și declara mult mai ușor domiciliul acolo unde locuiesc, prin mijloace electronice. Un exemplu: o copie a contractului de chirie trebuie să fie suficient pentru orice Primărie pentru a lua în evidență un cetățean într-o localitate anume, fără a fi nevoie de deplasări la Evidența Populației împreună cu proprietarii apartamentului. Sistemul actual este un monstru de prostie birocratică specific românească! (sursa Facebook)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here