Umple-ti perna cu frunze de feriga si nu vei mai fi bolnav niciodata

Există mii de specii de ferigi, printre care se numără și Pteridium aquilinum, specia cea mai utilizată în medicina naturistă. Frunzele de ferigă sunt culese, de regulă, toamna. Apoi acestea se lasă să se usuce în mod natural pe tulpină, după care se îndepartează cu grijă, fiind gata apoi pentru a umple cu ele burdufurile de pernă.

O pernă umplută cu frunze de ferigă este cel mai sănătos lucru pe care îl poți lua cu tine în pat.

Vezi de ce!

Această pernă îți poate îmbunătăți somnul. Aplicând această metodă, în timp, oboseala va disparea de la sine. Mai mult, ferigile țin la distanță acarienii și multe alte insecte. Așa că dacă te confrunți cu astfel de musafiri nepoftiți, perna te va scăpa de ei foarte repede.

Dar, pe lângă înlăturarea acestora, cele mai importante sunt beneficiile de care te vei bucura!

  1. Perna în care ai bagat frunzele de ferigă este de ajutor în tratamentul crampelor, a gutei, a rupturilor de ligamente, a reumatismului, a durerilor de cap și a durerilor de dinți de cauza reumatică. Rădăcina de feriga elimină durerile persistente de la nivelul gambelor, așa că ține-o mereu la îndemână în apropierea patului. „Scăldatul” în frunze de ferigă te va ajuta să te vindeci de reumatism, de gută, și chiar de cangrenă.
  2. O pernă umplută cu frunze proaspete de ferigă poate remedia problemele legate de pierderea auzului
  3. Pune frunze uscate de ferigă în pantofi pentru a-ți încălzi picioarele și pentru a reduce oboseala.
  4. Pentru tratarea durerilor lombare, tot ce trebuie să faci este să iei câteva mănunchiuri de ferigi proaspete și să le înfășori strâns în jurul zonelor cu probleme. La început este posibil ca durerea să se intensifice, însă, simptomele vor disparea ca prin minune!
  5. Ia radacina de ferigă și pune-o într-un recipient. Adaugă peste ea puțin alcool, închide recipientul și las-o la macerat timp de câteva zile. Poți folosi acest amestec ca adjuvant în tratamentul gutei și a reumatismului, masând zona afectată sau tot corpul.

Ferigile dețin inclusiv proprietăți antiparazitare. În acest scop, trebuie să bei câte o cană din următorul amestec:

– pune într-un borcan mare câteva frunze de ferigă

– toarnă peste acestea 500 de ml de oțet de mere și 2.5 litri de apă

– închide borcanul și lasă-l la loc ferit de soare, timp de 3 zile

– ai grijă să agiți din când în când borcanul

– dupa 3 zile, strecoară amestecul și lichidul este tocmai bun pentru a fi consumat!

Bea câte o cană de 200 de ml din acest amestec în fiecare dimineață, pe stomacul gol, apoi nu mânca nimic 2 ore. Repeta acest procedeu 8 zile la rand, timp în care vei scăpa de orice parazit intestinal.

Atenție! Este foarte important să ai în vedere faptul că ferigile afecteaza uterul.
Prin urmare, femeile gravide nu trebuie nici să consume preparatul descris mai sus, nici să doarmă pe o pernă umplută cu ferigi. Cu alte cuvinte, femeile însărcinate trebuie să evite pe cât posibil să intre în contact cu această plantă!

Despre Autor:
Cristian Iacov este autor pentru secretele.com . „Îmi doresc să vă dezvalui secretul sănătății naturale pentru cunoașterea beneficiilor asupra organismului uman. Trebuie să lăsăm o mostenire fara secrete generațiilor viitoare!”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here