ULTIMA ORĂ/Ministrul Sănătăţii anunţă: Toţi bucureştenii vor fi testaţi. Mergem din uşă în uşă!

Toți bucureștenii vor fi testați pentru Covid-19, a anunţat în această seară ministrul Sănătății, Victor Costache, într-un interviu acordat Știrilor Pro TV.

În acelasi timp, Ministrul a precizat că pacienții diagnosticați cu noul virus vor fi internați doar în spitale dedicate tratării acestei patologii, iar până la sfârșitul săptămânii vor fi stabilite cel putin 30 de unități, în toată țara.

Mai mult, de mâine, pacienții cu forma ușoară de boală vor fi mutați din secțiile de boli infecțioase în hoteluri, unde vor fi supravegheați de doctori.

”Am avizat un parteneriat și un program care va demara rapid. Vrem să se testeze toată populația Bucureștiului printr-o serie de echipe care vor merge door to door după modelul Coreei de Sud. Este foarte important să facem milioane de teste. Până la sfârșitul săptămânii, vom avea încă 200.000 de teste. Am pornit cu un singur centru de testare în ianuarie și acum avem cel puțin 20 și vrem să avem 1-2 la nivel județean”, a declarat ministrul Sănătății, Victor Costache.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here