Studiile NU recomandă să NU SE CIRCULE noaptea. Din contra! Noaptea este recomandat să iasă oamenii, pentru că este mai aerisit.

Medicul Vasile Astărăstoae a fost invitat la Marius Tucă Show  şi a vorbit despre ultimele măsuri luate de Guvern în pandemia coronavirus Covid-19.

Vasile Astărăstoae, despre studiul care recomandă să nu se circule noaptea: „Eu nu am găsit studiul acela”

„Am mai înțeles că noaptea nu se circulă. A spus Raed Arafat că are el un studiu care recomandă că noaptea să nu se circule pentru că virușii sunt mai agresivi noaptea. Dar eu nu am găsit studiul acela”.

Medicul Vasile Astărăstoae spune că în PubMed sunt listate peste 30.000 de articole care vorbesc numai despre coronavirus.

„Ele vorbesc, dar nimeni nu a ajuns la nicio concluzie. Un studiu poate să spună dacă e bine să circuli noaptea, alt studiu poate să spună că este recomandabil, pentru că noaptea nu sunt locuri aglomerate, virusul nu mai plutește prin aer. Este o harababură și am renunțat să mă refer la modul în care se gestionează această corona-criză”.

“Noaptea este recomandat să iasă oamenii, pentru că este mai aerisit.”

Vasile Astărăstoae despre măsurile de siguranță impuse de Guvern: „Nu am înțeles absolut nimic. M-a apucat durerea de cap şi nu mai înţeleg absolut nimic. Am înțeles că poți să ieși, că nu poți să ieși. Că se închid piețele, dar numai cele care sunt acoperite. Cele descoperite rămân libere.

Dar în rest este un fel de amestecătură despre care eu nu am înțeles”.

“Rog medicii să respecte deontologia. Nu se poate face consult prin telefon. O reţetă nu poate fi prescrisă prin telefon.”

“De ce nu se fac nişte reguli pentru a se ţine slujbele în biserici.”

Vasile Astărăstoae despre declaraţia lui Adrian Streinu-Cercel: “Am auzit astăzi o chestie care m-a lăsat perplex, că pacienţii care au fost internaţi cu coronavirus au murit de coronavirus! Nu există să fi murit din alte cauze. Păi eu sunt legist. Cel puţin măcar în domeniul ăsta mă pricep mai bine.”

Vasile Astărăstoae despre măsurile luate de GUVERN împotriva Covid-19: “Hai să facem şi noi ceva. să luam nişte măsuri pentru că populaţia este needucată, nu se pricepe, şi vom da vina pe populaţie.” 

Vedeţi interviul integral aiciMarius Tucă Show alephnews.ro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here