ŞTIREA DESPRE ÎNCĂ UN VIRUS MORTAL APĂRUTĂ ÎN MEDIA ESTE FALSĂ

Un caz de hantavirus raportat în China pe fondul pandemiei coronavirusului a stârnit interesul online.
Inclusiv câteva site-uri din România, dintre care două publicaţii media importante, au scris această ştire, anunţând că încă un virus mortal loveşte China, iar denumirea noului virus este hantavirus.

Am primit mesaje de la oameni panicaţi de această ştire.
De aceea RAIN TV a investigat subiectul, încercând să afle dacă această ştire este adevărată şi vrem să vă liniştim.
Iata care sunt informaţiile pe care le-am găsit.

Potrivit Agenției de știri Xinhua, citând o circulară lansată marți de comisia locală de sănătate din Lincang, un muncitor migrant din Lincang, un oraș din provincia Yunnan din sud-vestul Chinei, a murit brusc, luni, când a trecut prin Ningshan, provincia Shaanxi din China de Nord-Vest, fiind în drum spre casă de la serviciu. Muncitorul a fost testat pozitiv pentru hantavirus și negativ pentru COVID-19.

Nu au fost raportate anterior cazuri de hantavirus și a fost lansată o anchetă, potrivit Agenției de știri Xinhua, citând circulara lansată marți de comisia locală de sănătate din Lincang.

Orașul a început rapid monitorizarea și depistarea bolii și se efectuează o investigație epidemiologică. O echipă specială a fost trimisă în județul Ningshan pentru un răspuns, pe circular, de comisia locală de sănătate.

O circulară anterioară din provincia Ningshan spunea că muncitorul migrant al cărui nume de familie era identificat ca Tian, ​​angajat la o companie de alimente acvatice din provincia Shandong din China de Est, a început să se prost în drum spre casă și a murit după ce toate măsurile de salvare au eșuat luni la 7 dimineața.

Eșantioanele de analize ale altor două persoane cu febră și ale tuturor persoanelor care îl însoțeau pe Tian au fost trimise pentru testare.

Pacienții infectați cu hantavirus vor prezenta simptome, inclusiv febră, sângerare și leziuni renale, relatează presa chineză, citând experți în boli infecțioase cu Centrul chinez pentru controlul și prevenirea bolilor, anunţă globaltimes.cn

Perioada de incubație a hantavirusului este de obicei de la șapte zile la două săptămâni, cazurile rare prezentând simptome de până la patru zile sau până la două luni. Primele simptome includ epuizare, greață și vomă.

Oamenii pot contracta hantavirus de la rozătoarele infectate, fie din zone rurale, fie din mediul intern, cum ar fi rozătoarele de companie. Oamenii îl pot contracta și din aerosoli din fecalele sau urina rozătoarelor sau prin contactul cu ochii, nasul sau gura. Oamenii pot fi, de asemenea, infectați printr-o mușcătură de rozătoare infectată.

Până în prezent, nu a existat nicio transmisie directă a acesui virus de la om la om, potrivit rapoartelor massmedia.

În China, vaccinurile pentru hantavirus sunt pe piață de aproape 20 de ani, iar administrarea vaccinurilor este considerată cea mai eficientă metodă de a preveni infecția cu hantavirus. Studiile imunologice au arătat o rată de protecție de 92 la sută la șase ani după imunologia fundamentală, ceea ce sugerează că majoritatea oamenilor nu au nevoie de un al doilea vaccin pentru hantavirus, relatează presa.

Autor Elena Porubin

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here