Secţia de urgenţă a unui spital a fost închisă, iar 23 de cadre medicale sunt în izolare

Secția de URGENȚE a unui spital a fost închisă, iar 23 de cadre medicale sunt în IZOLARE, după ce un pacient cu coronavirus a fost la consult

Activitatea Compartimentului de Primiri Urgenţe al Spitalului din Filiaşi a fost suspendată, după ce un pacient care s-a prezentat la consult a fost confirmat cu coronavirus/. S-au prelevat probe de la 23 cadre medicale şi personal, care vor sta în izolare la domiciliu pentru 14 zile, potrivit news.ro.

”Un pacient al Compartimentului de Primiri Urgenţe al Spitalului Filieşenilor, în vârstă de 67 ani, a fost transferat în cursul serii de 18.03.2020 la Spitalul Clinic de Boli lnfecţioase si Pneumoftiziologie „Victor Babeş” Craiova în urma confirmării testului pentru COVID-19. Imediat a fost declanşată ancheta epidemiologică şi s-a stabilit că acesta a stat internat în Compartimentul pentru Primiri Urgenţe, pe circuitul special amenajat pentru aceste situaţii”, a transmis, miercuri seară, Prefectura Dolj.

Sursa citată a precizat că au fost prelevate 23 de probe de la cadre medicale şi personal CPU al Spitalului Filieşenilor, urmând ca acestea să stea în izolare la domiciliu pentru 14 zile.

”Prin urmare, activitatea Compartimentului pentru Primiri Urgenţe va fi suspendată în această perioadă, iar în cursul serii a fost efectuată dezinfecţia întregului spaţiu în care funcţionează acest compartiment”, a mai transmis Prefectura Dolj.

În întreaga ţară au fost confirmate 260 de cazuri de infectare cu coronavirus.

Azi 19 martie, sunt peste 215.000 de persoane infectate cu noul coronavirus COVID-19 la nivel mondial, notează CNN. Pentru prima oară de la începerea epidemiei de coronavirus, decembrie 2019, China raportează 0 cazuri.

sursa:
cnn.com
stiripesurse.ro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here