Șase persoane au murit în studiul Pfizer al vaccinului COVID-19

Șase persoane au murit în studiul Pfizer în stadiul târziu al vaccinului COVID-19, a dezvăluit Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente la doar câteva ore după ce Marea Britanie a devenit prima țară din lume care a lansat vaccinul.

Decesele nu ridică probleme noi de siguranță sau întrebări cu privire la eficacitatea vaccinului, a declarat FDA.

Raportul FDA de 53 de pagini, lansat miercuri dimineață (ora australiană), este prima analiză detaliată a studiului vaccinului Pfizer și BioNTech, care a constatat în noiembrie că vaccinul său era 95% eficient în prevenirea infecțiilor cu coronavirus.

Documentele au arătat că două persoane care au primit vaccinul experimental au murit în timpul procesului. Iar alți patru care au murit au fost pe placebo.

Documentul a confirmat că vaccinul a fost, după cum a raportat Pfizer, 95 la sută efectiv cel puțin șapte zile după a doua injecție.

Datele arată că vaccinul a fost eficient la doar 52% după prima doză.

Raportul a concluzionat că datele privind eficacitatea vaccinului au îndeplinit așteptările FDA privind autorizarea de utilizare de urgență.

Cu toate acestea, nu existau suficiente date pentru FDA pentru a concluziona cât de sigur este vaccinul la copiii sub 16 ani, femeile însărcinate și persoanele cu sistem imunitar scăzut.

În această săptămână, un grup de oameni de știință independenți va evalua raportul FDA înainte de a recomanda dacă persoanele în vârstă de 16 ani ar trebui să primească vaccinul.

FDA a spus că rezultatele „au arătat estimări similare punctelor de eficacitate pentru grupele de vârstă, sexe, grupuri rasiale și etnice și participanții cu comorbidități medicale asociate cu un risc ridicat de COVID-19 sever”.

Țările se pregătesc să urmeze Marea Britanie 
Dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase, a declarat că SUA ar putea începe vaccinarea în masă în decembrie, şi este „foarte probabil” că FDA va emite o autorizație de utilizare de urgență pentru vaccinul Pfizer.

„Foarte curând după aceea, suntem pregătiți să începem să administrăm vaccinul grupurilor cu prioritate superioară”, a declarat dr. Fauci pentru BBC. Vaccinările în masă ar putea începe în a treia sau a patra săptămână a lunii decembrie, a spus el.

Canada va primi aproape 250.000 de doze de vaccin Pfizer înainte de sfârșitul lunii decembrie, în timp ce șeful de cabinet al Angelei Merkel, Helge Braun, a declarat că Germania va începe probabil să își vaccineze oamenii „chiar în primele zile” ale anului 2021.

São Paulo din Brazilia intenționează să înceapă vaccinarea populației sale din 25 ianuarie.

Între timp, în Marea Britanie vaccinul Pfizer este deja disponibil la 50 de spitale.

Margaret Keenan, o bunică în vârstă de 90 de ani, a fost prim apersoană din lume care s-a vaccinat.

Serviciul Național de Sănătate din Marea Britanie va acorda prioritate vaccinării persoanelor cu vârsta peste 80 de ani, a lucrătorilor din domeniul asistenței medicale, a personalului caselor de îngrijire medicală și a rezidenților.

Imunizarea se administrează în două doze, la o distanță de trei săptămâni. Pfizer a declarat că efectele secundare ale voluntarilor din cadrul studiului au fost în mare parte ușoare până la moderate și s-au clarificat rapid.

Cele mai severe efecte secundare au apărut după a doua doză: oboseală la 3,8% dintre voluntari și cefalee la 2%.

Vaccinul Oxford-AstraZeneca

Revista medicală Lancet  a publicat un raport în care scrie că vaccinul dezvoltat de Universitatea din Oxford si producătorul de medicamente AstraZeneca este sigur și eficient în protejarea împotriva coronavirusului.

Cercetătorii au raportat că vaccinul a fost eficient 90% la cei care au primit o jumătate, apoi o doză completă.

Sursa thenewdaily.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here