Rusia a răspuns la apelul Italiei şi va ajuta Italia în lupta împotriva COVID-19

Rusia va ajuta Italia în lupta împotriva COVID-19

Rusia va trimite Italia asistență pentru a combate răspândirea infecției cu coronavirus. În special, vor fi livrate echipamente de protecție, echipamente și complexe pentru dezinfectarea vehiculelor și teritoriilor. În plus, specialiștii ruși vor fi trimiși în zonele cele mai afectate ale țării. Numărul deceselor din Italia a înregistrat deja un record pentru decesele din China.

Rusia va ajuta Italia în lupta împotriva răspândirii coronavirusului. Acest lucru a fost anunțat de președintele rus Vladimir Putin premierului italian Giuseppe Conte în timpul conversațiilor telefonice. Părțile au discutat situația din jurul pandemiei coronavirusului, precum și măsurile de combatere a infecției.

„S-a convenit asupra unei interacțiuni strânse în lupta împotriva coronavirusului. Ca răspuns la un apel din partea italianului, președintele rus și-a confirmat disponibilitatea de a oferi prompt asistența necesară și și-a prezentat parametrii specifici”, a declarat serviciul de presă al Kremlinului într-un comunicat .

Rusia va furniza Italiei echipament de protecție, complexe mobile bazate pe Kamaz pentru dezinfectarea aerosolilor de transport și teritoriu, precum și echipamente, inclusiv echipamente medicale. În plus, echipe de specialiști ruși vor fi trimise în zonele cele mai afectate din Italia pentru asistență practică.

„Livrările vor fi făcute prin Ministerul Apărării care implică avioane ale Forțelor Aerospațiale”, a adăugat Kremlinul. Se remarcă faptul că premierul Italiei și-a exprimat recunoștința pentru ajutor și sprijin într-o perioadă atât de dificilă.

După cum a menționat secretarul de presă al președintelui rus Dmitri Peskov , Putin a decis să ajute Italia, deoarece în acest moment situația cu răspândirea virusului în această țară este foarte dificilă, relatează TASS.

Numărul de pacienți infectați identificați în Italia a ajuns la 53,5 mii de persoane. Dintre aceștia, 4825 de infectați au murit, 6072 de persoane s-au recuperat.

Dintre cei care sunt încă bolnavi, peste 17 mii de persoane au fost spitalizate, 2857 de pacienți sunt în terapie intensivă, iar peste 22 de mii de persoane sunt izolate acasă, fiind în carantină, relatează Corriere Della Sera.

Autor: Elena Porubin

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here