Rugaciune catre parintele Arsenie Boca, ce te scapa de necazuri, boli si suferinte

Deși plecat la Ceruri de multă vreme, Sfântul Ardealului, așa cum a fost supranumit părintele Arsenie Boca, a ramas în sufletele credincioșilor români de pretutindeni care îi închină rugăciuni și an de an merg în pelerinaj la mormantul său de la mănăstirea Prislop, pentru a-i aduce un omagiu. Mulți vorbesc și astăzi despre minunile pe care le-a înfăptuit, iar locul în care își doarme somnul de veci este unul sfânt.

Există o rugăciune, despre care se spune că aduce liniște, pace și alunga relele. Credincioșii o închiă părintelui Arsenie Boca atunci când sunt în grele suferințe, când sunt loviți de boli ori supărări peste care nu pot trece singuri.

Iata rugaciunea!

Sfinte Preacuvioase Părinte Arsenie, îndreptător al sufletelor noastre și tămăduitorul bolilor sufletești și trupești, ca cel ce ai împodobit cu adanc de cunoaștere a făpturii omenești, te rugăm in vreme de durere și mâhnire, caută cu milă spre noi păcătoșii fiii tăi și mijlocește către Preabunul nostru Mântuitor, iertare de păcate și vindecare de toată neputința.

Părinte Sfinte care ai mare îndrăzneală în fața Tronului Ceresc, te chemăm cu mari lacrimi, dar cu nadejde că cele spre vindecare sufletească și trupească, spre mântuire și sfințire, le vom dobândi prin tine, cel ce ne-ai încredințat prin aceste cuvinte: ”Eu mă duc, dar de acolo de unde voi fi, am să vă ajut mai mult ca și până acum”.

După cum în viață pe cei aflați în mari necazuri și suferințe cumplite îi tămăduiai îndata, așa și acum pe noi cei păcătoși, însă chemați cu dragoste la mormântul tău încununat cu har ceresc și flori, ne primește și ne mângâie, sfânt și bun Părinte. Ne scoate din negura păcatelor și a patimilor. Daruiește-ne binecuvantarea ta ca să purtăm crucea vieții spre înviere și luminare desăvârșită.

Doctor și tămăduitor de orice suferință, te rugăm, vindecă-ne pe noi, fiii tăi și pe cei ce ii aducem în lacrimi și rugăciuni la crucea sfânta a mormântului tău, izvorâtor de pace, har și binecuvântarea ta de bun și sfânt Părinte, îți mulțumim și te rugăm să ne fii mereu aproape cu rugăciunea și ajutorul ce ni-l aduci din Cerul Sfânt spre slava marelui și minunatului nostru Dumnezeu și spre a sufletelor noastre mântuire. Amin.

Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale și ale Sfântului Părintelui nostru Arsenie, miluiește-ne pe noi păcătoșii.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here