Românii de la sparanghel: Vrem acasă, nu vrem să murim aici pe capete!

“Vrem să mergem acasă, nu vrem să murim aici pe capete!”
“Vă rog să ne ajutați, cerem un ajutor! Vrem acasă!” Este strigătul venit de la sucevenii care au plecat să culeagă sparanghel în Germania.
Românii din Suceava care au plecat în Germania să culeagă sparanghel trăiesc un adevărat coșmar, scrie “Monitorul de Suceava”.
Sucevenii muncesc și sunt cazați în apropiere de Bad Krozingen, locul în care a murit bărbatul în vârstă de 57 de ani din cauza noului coronavirus COVID-19.
Românii sunt disperați. Ei susțin că nu se respectă condițiile de protecție pentru  a preveni răspândirea COVID-19.
Mai mult, ei spun că li s-a transmis să mintă, să spună că totul este în regulă, dacă poliția va face controale.
Muncitorii români stau câte 3 – 4 sau chiar 5 într-o cameră. Dar la început au stat și câte 7. Din această cauză, pericolul de transmitere a bolii este mare.

”Vă scriu pentru că suntem într-o mare dilemă, suntem în locul în care a murit acel bărbat din Suceava, aici nu sunt condiții de protecție, sunt oameni în izolare care muncesc singuri pe câmp. Astăzi a izolat o echipă întreagă de oameni, aici este o femeie care se simte rău și așteaptă medicul de azi dimineață și nu vine nimeni să o vadă. Se lucrează și în hală la sortat sparanghel, aici oamenii stau unul lângă altul, avem măști pe care le purtăm de 5 zile. Au închis porțile firmei și au pus bodyguard, au mers apoi la oameni în câmp și le-au spus că dacă vine poliția să le spună că e totul bine,” susține femeia pentru  ”Monitorul de Suceava”:
Femeia spune că în această fermă sunt în jur de 500 de muncitori, inclusiv și din focare: din Pătrăuți și Suceava.

“Ne tot spun că va veni un medic să ne testeze, dar nu a ajuns nimeni să ne ia o temperatură sau să vadă ce se petrece cu noi”, spune femeia.

De asemenea, femeia a trimis fotografii în care reclamă condițiile de cazare. Săpunul este limitat, dușurile sunt la comun, iar toaletele nu au încuietori. Ea spune că de vineri seară au rămas și fără gaz metan.

“Aici nu spune nimeni nimic, se ascunde totul, stăm stresați, tot auzim că sunt din ce în ce mai mulți oameni în izolare. Oamenii tușesc, lucrăm cu mâinile în apă rece și nici nu mai știm ce să credem. Vă scriu pentru a ne da un sfat, pentru a ne ajuta. Ne este frică. V-aș ruga din toată inima să rămân anonimă pentru că mi-e frică. Vă rog să ne ajutați, cerem un ajutor umanitar! Vrem acasă!”.
“Monitorul de Suceava” scrie că oamenii spun că le este frică să sune la Ambasada României. Reprezentanții firmei sucevene prin intermediul căreia au ajuns în Germania nici nu mai răspund la telefon.
FOTO TVR – Aeroportul din Cluj români înghesuiți să plece în Germania

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here