Românii de la sparanghel au fugit și sunt căutați de poliție

Muncitorii români de la sparanghel au fugit de pe plantație și sunt căutați de poliție.

În plină pandemie coronavirus muncitorii români care au plecat în Germania nu scapă de probleme. Românii care au plecat pentru a culege sparanghel s-au revoltat recent și au fugit de pe plantație, ei sunt căutați de poliție, scrie Adevărul.
Presa românească a scris despre revolta românilor care erau nemulţumiţi de banii oferiţi. Ei au reclamat faptul că nu mai primesc mâncare și angajatorii le-au luat și reținut actele, iar din această cauză nu se pot întoarce acasă.

Deşi li s-a promis că vor primi 13,30 Euro pe oră, muncitorii au aflat când au ajuns în Germania că vor primi 0,65 euro/kg cules. Din această cauză ei au refuzat să muncească.

Reprezentanţii Diasporei Europeane au vorbit cu reprezentantul angajatorului german care spune că situaţia nu este cea relatată de muncitori. El spune că românii când au ajuns trebuiau să respecte cele 14 zile de carantină, iar oamenii nu au respectat carantină, dar s-au dus în oraş pentru a-și cumpăra cartele de telefon și alte lucruri. Plus la asta, în contractul pe care l-au semnat era prevăzut să lucreze primele trei zile ca să înveţe cum se scoate sparanghelul, iar după aceasta să fie plătiţi cu 13 euro/oră. În cele trei zile se plăteau 0.85 de cenţi pe kg de sparanghel scos. Românii, însă, nu au fost de acord să lucreze în aceste condiții. De asta patronul nu a vrut să le asigure mâncarea, din moment ce oamenii nu au lucrat nicio zi.

Joi, pe 23 aprilie, muncitorii români au fugit de pe plantaţie.
Patronul a anunţat poliţia si consulatul român din Berlin, scrie Adevărul.
Sursa:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here