România va primi 17 milioane de doze de vaccin anticoronavirus produs de AstraZeneca

România va primi 17 milioane de doze de vaccin anticoronavirus de la AstraZeneca, companie care a întrerupt recent testările din cauza apariției unor efecte adverse.

Compania AstraZeneca a anunțat, recent, că a oprit testările pentru vaccinul anticoronavirus, după ce un pacient din Marea Britanie a avut o puternică reacție adversă. Ulterior, testările au fost reluate.

Testările pentru vaccinul împotriva coronavirusului dezvoltat de AstraZeneca şi Universitatea Oxford au fost suspendate după ce un participant din Marea Britanie a avut o reacţie adversă, a informat BBC.

Totodată, reprezentantul companiei, Ruud Dobber, a declarat că AstraZeneca va fi protejată de eventualele cereri de compensaţii legate de vaccinul pentru Covid-10 în majoritatea ţărilor cu care compania a încheiat acorduri pentru livrarea acestuia.

R3Media a aflat dacă România este printre țările care vor primi acest vaccin și dacă statul roman își asumă responsabilitatea pentru eventualele efecte adverse.

Ministerul Sănătății a răspuns la aceste întrebări, în exclusivitate, pentru R3Media.

R3Media Câte doze intenționează România sa achiziționeze și contra cărei sume de bani?

MS: Comisia Europeana a rezervat 300 de milioane de doze de la AstraZeneca în numele Statelor Membre, cu opțiunea de a solicita încă 100 de milioane de doze ulterior. Conform ponderii populaționale, României îi vor fi alocate aproximativ 4.3% din dozele rezervate prin acest mecanism.

Citiți aici mai mult: R3Media.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here