România a trimis în Italia 90.000 de măști cumpărate cu bani europeni

România a trimis în Italia 90.000 de măști cumpărate cu bani europeni pentru ai ajuta pe italieni în pandemia coronavirus COVID-19. 

Departamentul pentru Situații de Urgență informează că ieri, 25 aprilie, o aeronavă a Forțelor Aeriene Române a decolat din Otopeni cu destinația Milano pentru a duce 90.000 de măști de protecție tip FFP 2.

La întoarcere aeronava va aduce echipa de medici și asistenți români care au lucrat ca voluntari în spitalele din Italia pentru salvarea bolnavor afectați de noul coronavirus.

Comunicatul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență
O aeronavă C-27 J Spartan a Forțelor Aeriene Române a decolat sâmbătă, 25 aprilie, la ora 9.00, de la Baza 90 Aeriană Otopeni, cu destinația Milano pentru transportul în Italia a 90 mii de măști de protecție tip FFP 2.
Aceste materiale sunt parte din rezerva de contramăsuri medicale pentru epidemia de COVID-19, constituită în România, achiziționate de către țara noastră pe baza unui grant în valoare de 10 milioane € semnat de DSU/IGSU cu Comisia Europeană prin Direcția Generală Protecție Civilă și Operațiuni Umanitare Europene– DGECHO.
La întoarcere, aeronava va aduce în țară echipa de medici și asistenți care a participat în Italia, în perioada 07 – 24 aprilie, la misiunile destinate salvării persoanelor afectate de noul tip de coronavirus, alături de personalul medical italian.
Echipa de medici și asistenți români a fost însoțită în această misiune de un reprezentant al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în calitate de ofițer de legătură, având misiunea de a facilita, împreună cu autoritățile din peninsulă, integrarea echipei românești în sistemul medical italian.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here