Riscul de infectare în public cu COVID-19 este extrem de redus, expertul Hendrik Streeck

Riscul de infectare în public cu COVID-19 este extrem de redus, susține expertul Hendrik Streeck.

Expertul german Hendrik Streeck demontează și contrazice teoria că noul coronavirus COVID-19 ar rezista pe suprafeţe. Acesta susține că virusul rezistă pe suprafețe extrem de puțin. 
Din această cauză, expertul german Hendrik Streeck susține că riscul de infectare cu noul coronavirus COVID-19 este extrem de redus în public.

Hendrik Streeck a efectuat un studiu în epicentrul epidemiei de COVID-19 din Germania, localitatea Heinsberg.
Expertul susţine că riscul unei persoane de a se infecta când este în public este extrem de mic, deoarece coronavirusul rexistă extrem de puțin pe suprafețe.
Hendrik Streeck declară că probabilitatea de a te infecta cu COVID-19 atunci când mergi la cumpărături, la restaurant sau la salon este foarte redusă.
„Nu există niciun risc semnificativ să te infectezi atunci când mergi la cumpărături. Am luat mostre de pe clanţe, telefoane şi toalete şi nu am reuşit să cultivăm virusul în laborator, pe baza acestor probe”, a declarat virusologul pentru RTL Today, citat de Mediafax.
Expertul susține că pentru a te infecta este nevoie ca o persoana infectată să tuşeaşcă pe mână, să atingă imediat o clanţă şi tot imediat o a doua persoană să atingă acea clanţă şi apoi faţa.

Un alt cercetător german, Christian Drosten, susține aceeași idee. Expertul a declarat că noul coronavirus se usucă rapid în afara corpului, și singurul mod prin care poate fi contactat virusul e ca o persoană să inhaleze secreţii care conţin COVID-19.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here