Rectificare ANPC: Nu 59%, ci peste 93% din măştile vândute în România sunt neconforme

Agenţia Agerpres a publicat o rectificare potrivit unei erate a Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor. Conform acesteia peste 93% din măştile comercializate în România sunt neconforme.

Testul integral transmis de Agerpres:

 În ştirea cu titlul “Raport ANPC: Lidl, Kaufland, Sensiblu, Help Net, printre companiile amendate pentru comercializarea măştilor neconforme”, difuzată vineri, la ora 8:10, pe fluxul Economic Intern, în paragraful al patrulea se va citi corect “(peste 93%) nu se încadrau în prevederile legale în vigoare”, în loc de “(59%) nu se încadrau în prevederile legale în vigoare”, potrivit unei erate a Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

Retransmitem ştirea în forma corectă:

Bucureşti, 27 nov /Agerpres/ – Unele dintre cele mai mari companii de retail din România, precum Lidl, Kaufland, Mega Image, Auchan, Altex, Profi, Dedeman, DM, mari lanţuri farmaceutice, cum ar fi Sensiblu şi Help Net, dar şi benzinăriile Lukoil România se află pe lista companiilor amendate pentru comercializarea măştilor neconforme, se arată în raportul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), obţinut de AGERPRES.

Printre companiile care au fost sancţionate pentru comercializarea măştilor neconforme se află diverse puncte de lucru din ţară ale marilor retaileri prezenţi în România, precum Lidl, Rewe, Kaufland, Mega Image, Auchan, Altex, Dedeman, Profi, DM, dar şi compania petrolieră Lukoil România.

De asemenea, raportul arată că au fost amendate şi marile reţele de farmacii Help Net şi Sensiblu.

Citiţi ştirea integrală pe Agerpres

Ministrul Economiei, Virgil Popescu a declarat că măștile din comerț care nu protejează de COVID vor trebui marcate ca atare și vor fi numite “acoperitoare de față”, informează Mediafax.

3 COMMENTS

  1. Ce bataie de joc colosala! Cine plateste si ce ne facem in continuare, nu ma refer doar la acel lant de magazine cat ma refer la cei care le-au adus si au facut profit? Noi tinem masca pe gura peste tot si aflam acum ca e in zadar?

  2. Bataie de joc la adresa romanilor !Cei care le-au adus au facut profit,melitia lui Vela a facut profit din amenzi pe masti neconforme.Poporul roman se imbolnaveste si moare si plateste si amenzi !

  3. Dacă procentul de măști neconforme e atât de mare, dacă exista în continuare obligația de a le purta, dacă vor fi denumite acoperitoare de față, eu zic ca au un singur scop… Umilirea purtătorului și se numesc botnite. Am zis asta și acum 6 luni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here