Rafila cere redschiderea școlilor, conform recomandărilor celor de la OMS

Profesorul Alexandru Rafila sugerează că școlile trebuie redeschise, conform recomandărilor celor de la OMS. El critică măsurile de închidere a școlilor în această perioadă.

„Nu am fost predictivi, am fost doar reactivi. Noi am închis şcolile când nu era cazul. Este foarte clară poziţia Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii privind menţinerea deschisă a şcolilor, măcar a celor primare, pentru că aceşti copii, dacă au condiţii de învăţământ, şi şcolile am înţeles că au fost amenajate în acest sens, trebuie să primească copiii.

Copiii noştri nu pot deveni nişte copii cu foarte serioase tare, nu în procesul educţional şi în procesul dezvoltării ca viitori adulţi, din punct de vedere psiho-social. Asta este principala problemă. Copiii trebuie să interacţioneze unii cu alţii, trebuie să interacţioneze cu cadrele didactice, nu putem ţine un copil în faţa unui ecran luni de zile pentru că ne e frică de ce s-ar putea întâmpla, pentru că nu ne pregătim sau pentru că negăm recomandările unor organizaţii internaţionale”, a spus Alexandru Rafila într-o conferință de presă, potrivit realitatea.net.

Citeşte mai multe detalii aici

Sursă foto: https://playtech.ro/  Inquam Photos/ George Călin

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here