Primul deces cauzat de coronavirus în Republica Moldova

O femeie de 61 de ani internată cu COVID-19 la Spitalul Clinic Republican din Chişinău a murit noaptea trecută, a anunţat ministrul sănătății Viorica Dumbrăveanu. În ciuda eforturilor medicilor, femeia, revenită recent din Italia și care suferea de mai multe boli, a făcut stop cardiac.

Potrivit directorului Spitalului Republican, Anatol Ciubotaru, medicii au luptat timp de patru zile pentru a-i salva viața. Pacienta s-a aflat două zile la respirație artificială, dintre care o zi şi jumătate – intubată.

Managerul insituției a menţionat că satul de unde este originară femeia decedată se află în carantină, iar numărul bolnavilor este în creștere în acea localitate. Aceștia se află sub supravegherea medicilor. În prezent, în carantină se află satele Bălceana şi Sofia din raionul Hânceşti.

Într-un comunicat de presă, ministerul sănătății a anunțat că femeia, revenită din Italia (Padova), în data de 11 martie, a fost internată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, cu infecție respiratorie acută și cu pneumonie bilaterală, iar în data de 15 martie starea ei s-a agravat, pacienta fiind transferată la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”. Femeia suferea de boli cronice, precum hipertensiune de gradul 2 și diabet zaharat de tip 2.

Nu există cazuri noi de COVID-19 înregistrate până miercuri, 18 martie, precizează comunicatul. În Republica Moldova sunt 30 persoane infectate cu noul coronavirus, 11.238 de persoane se află sub monitorizare la domiciliu de către medicul de familie. Un caz de COVID-19 a fost tratat deplin.

Sursa:
https://moldova.europalibera.org/a/primul-deces-de-coronavirus-%C3%AEn-republica-moldova/30494500.html

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here