Primarul Lipănești care a pagubit comuna cu miliarde de lei, cercetat de DNA

Primarul comunei prahovene Lipănești, Robert Nica, și-a transferat ilegal în conturile proprii suma de 2,6 miliarde de lei vechi din banii publici. 

Primarul este cercetat de DNA Ploiești, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni deosebit de grave.

Concret, edilul din Lipănești a furat banii prin societatea ROWATT SRL, administrată de socrul lui Robert Nica, la care primarul era asociat. Societatea a furnizat 462 de lămpi pentru iluminatul public, la suprapreț, păgubind astfel bugetul local cu sume uriașe.

Potrivit sesizarii, firma ROWATT SRL a familiei Nica a vândut la suprapreț 462 de lămpi de iluminat primariei Lipănești, din bugetul căreia a fost transferată societății respective suma de 2,6 miliarde de lei vechi!

În plus, procurorii DNA au mai descoperit că Primaria Lipănești, condusă de Robert Nica, a achiziționat corpurile de iluminat ANTERIOR câștigării licitațiilor, fapt ce dovedeste înțelegerea ilicită dintre parți și încălcarea legii achizițiilor publice de către edilul comunei.

Tot în sesizarea depusă la DNA, lucrările executate de Termoelectrica în Lipănești au fost realizate de o societate deținută de un consilier local din Câmpina, la prețuri de 10 ori mai mari decât prețurile altor furnizori din domeniu.

Dosarul în care este cercetat Robert Nica datează din 2007, însă cercetările continua și astăzi, cauzele fiind disjunse de DNA ST. Ploiești.

Reamintim că în anul 2012, Camera de Conturi Prahova a cerut suspendarea primarului Robert Nica, în urma controlului desfăşurat la primăria Lipănești. Inspectorii au găsit mai multe nereguli la unitatea administrativ teritorială şi, pe lângă cererea de suspendare, au sesizat şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti.

Sursa Acual de Prahova

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here