Premierul Ludovic Orban declară că nu trebuie să ne închidem în case

Premierul Ludovic Orban a dat asigurări, în conferința de presă susţinută ieri seara, că nu s-a discutat despre închiderea Bucureștiului, informație pe care a calificat-o drept un fake news grosolan, și, de asemenea, nu s-a analizat o eventuală decizie de închidere a metroului.

De asemenea, Ludovic Orban a declarat că măsura de închidere a metroului este extremă, nu are nicio fundamentare deocamdată și poate produce perturbații majore, dar a făcut apel către companii și instituții de a decala programul angajaților, pentru a evita aglomerația şi a reamintit despre obligația Metrorex de a face dezinfecție.

În ceea ce privește celelalte mijloace de transport în comun, STB-ul este în subordinea municipalității și deciziile trebuie luate în funcție de necesitățile reale de transport.

„Nu trebuie să ne închidem în case, nu trebuie să ne ferim și de deplasarea la locul de muncă, activitatea economică trebuie să funcționeze, sigur, respectând toate recomandările de protejare a sănătății”, a spus premierul. El a recomandat evitarea mijloacelor de transport aglomerate și folosirea mașinii personale, a bicicletei, a transportului alternativ, mersul pe jos, astfel încât oamenii să nu fie în contact apropiat cu alți semeni pe o durată mai mare de 10 minute.

Mai multe informaţii pe sursa: digi24.ro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here