Premierul britanic discută cu Bill Gates implementarea unui program global de vaccinare

Premierul britanic se întâlneşte cu Bill Gates pentru implementarea unui program “global” de vaccinare

Prim-ministrul britanic Boris Johnson, în prezent criticat pentru că a impus noi măsuri de restricţionare pe baza unor date discutabile, s-a întâlnit cu Bill Gates pentru a discuta despre implementarea unui program global de „securitate a sănătăţii” folosind preşedinţia britanică a grupului G7 pentru a accelera procesul.

Cei doi au fost de acord să se angajeze să ofere un acces „echitabil” la nivel mondial la vaccin atunci când acesta este finalizat.

Johnson a spus că oportunitatea preşedinţiei G7 în 2021 oferă Marii Britanii şansa de a permite naţiunii să conducă un plan global de sănătate dezvoltat de Fundaţia Bill şi Melinda Gates în parteneriat cu Wellcome Trust.

Planul a fost dezvăluit de Gates la ONU în septembrie, unde a cerut revizuirea capacităţii marilor companii farmaceutice de a produce „vaccinuri şi tratamente”.

Johnson a salutat efortul ca fiind o „nouă eră de colaborare pentru rezolvarea problemelor” şi „pregătire pentru pandemie”, adăugând că va fi un „efort cu adevărat global”.

Prim-ministrul britanic a spus că liderii mondiali ar fi trebuit să ţină seama de avertismentele lui Gates cu ani în urmă şi acum trebuie să colaboreze cu Fundaţia sa pentru a preveni „ceva de genul [Covid-19] să se mai repete vreodată”.

Gates a menţionat că „lumea are nevoie de o strategie cuprinzătoare; o abordare coerentă a finanţării şi fabricării a miliarde de doze de vaccinuri, teste şi medicamente; şi o reţea de monitorizare a noilor ameninţări.”

 

Sursa https://epochtimes-romania.com/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here