Persoanele vaccinate vor trebui să respecte în continuare măsurile de prevenție, masca şi distanțarea

“Noaptea mintii!
Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID din România, a vorbit la Digi24 despre imunizarea populației. Medicul militar spune că persoanele vaccinate vor trebui să respecte în continuare măsurile de prevenție, cum ar fi purtatul măștii sau distanțarea fizica ca sa evite contactarea sau împrăştierea virusului!
Voi mai gândiţi sau aveţi colonul în creier?
Ce să raspandească un vaccinat de covid?
Ce virus să ia un vaccinat de covid?”
a scris pe Facebook avocatul Iulian Urban.

 

(N.R. Întrebarea firească este ce fel de vaccin vor să ne facă, dacă ne anunţă clar că nu este un vaccin anti-Covid şi cu acest “vaccin” vom contacta virusul la fel ca înainte de vaccinare…)

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti COVID din România, medicul militar Valeriu Gheorghiță, a declarat la Digi24 că strategia de vaccinare a României este finalizată. Autoritățile așteaptă aprobarea vaccinului de către autoritățile internaționale și distribuirea acestuia pentru a putea începe imunizarea.

„România face parte dintr-un demers european și reprezintă parte egală a acestui demers, suntem pe picior de egalitate cu toate țările membre UE. Atunci când un vaccin va primi aprobare de la Agenția Europeană a Medicamentelor începe distribuția simultană în toate țările care au aderat la acel contract unic încheiat de Comisia Europeană”, a spus dr. Valeriu Gheorghiță, la Digi24.

„În momentul de față pot să vă spun că ne aflăm la finalizarea strategiei naționale de vaccinare împotriva SARS-CoV-2. Vaccinarea va fi gratuită și va fi voluntară, în niciun caz nu va fi condiționată sau obligatorie și din acest punct de vedere cred că fiecare trebuie să aibă un nivel suficient de mare de date corecte și din surse sigure, credibile, înainte să decidă acest lucru”, a completat coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 din România.

El a precizat însă că este nevoie de un nivel de imunitate colectivă de 60-70% din populaţie, pentru ca vaccinarea să conducă la încheierea pandemiei.

De asemenea, vaccinarea se va face în trei etape: primii vor fi angajaţii din sistemul sanitar, apoi cei instituțiile de asistenţă socială, după care urmează populația generală.

Sursa Digi24

Imagine Medicul militar Valeriu Gheorghiță sursa Facebook

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here