Pe urmele hoților de lemn. INVESTIGAȚIE RECORDER

Păduri întregi sunt tăiate și furate zilnic în România.

Jurnaliștii de la RECORDER au desfășurat o investigație.

Autoritățile sunt mână în mână cu mafia pădurilor.

Vedeți aici cum sunt intimidați cetățenii care sună la 112 să anunțe infracțiunile și furturile care se fac în pădurile noastre.

 

Recorder: Furtul de lemn este cel mai constant jaf petrecut pe teritoriul României în ultimii 30 de ani. Indiferent ce regim a fost la putere și indiferent de creșteri economice sau crize financiare, pădurile țării au fost decimate în mod sistematic. Recorder a mers în inima Bucovinei, pe urmele hoților de lemn, pentru a vă arăta cum funcționează mafia care ne decimează pădurile. Am descoperit un sistem de complicități și interese în care e implicată toată lumea: silvicultori ai statului care pun umărul la prăduirea pădurii pe care ar trebui să o păzească, politicieni locali care fac afaceri cu lemn tăiat ilegal și se bucură de protecție de la centru, șefi de ocoale conectați politic. Și tot în Bucovina am găsit suficiente indicii că drumurile forestiere pe care circulă camioane cu lemn tăiat ilegal duc direct în birourile instituțiilor din București. Aici au fost create portițe legislative pentru ca hoții să poată fura cu acte în regulă. Aici au fost numiți politruci în instituții silvice cheie, pentru a închide ochii la jaful din păduri. Le-am adunat pe toate într-o investigație video de 37 de minute, care explică dimensiunea acestei catastrofe ecologice.

Recorder este o publicație online construită de o echipă de jurnaliști în jurul acestor principii: jurnalism onest, făcut cu pasiune și pus în serviciul public.

Puteți susține proiectul Recorder printr-o donație aici https://recorder.ro/sustine/ sau aici https://patreon.com/recorder

Mai multe clipuri produse de noi sunt pe: site: https://www.recorder.ro

pagina de Facebook https://www.facebook.com/myrecorder/

contul de Instagram https://www.instagram.com/recorder

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here