MEGA IMAGE ŞI PROFI AU RIDICAT PREŢURILE PROFITÂND DE PANDEMIA COVID

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a cerut plafonarea preţurilor produselor de bază pentru o perioadă limitată de timp, pentru a-i proteja pe consumatori în fața unor posibile creșteri bruște de prețuri.

Odată cu criza provocată de virusul COVID-19 (noul coronavirus), 2 lanţuri de magazine au ridicat preţurile la unele dintre cele mai folosite produse, anunţă capial.ro

În timp ce autorităţile avertizează că sute de mii de români ar putea ajunge în şomaj, preţurile produselor cresc simţitor de la zi la zi în plină criză coronavirus. Astfel, cartofii, fructele de import şi hârtia igienică sunt printre primele produse care au început să se scumpească în pieţele din România.

În acelaşi timp şi unele farmacii au profitat de cererea mare de produse sanitare în această perioadă şi au ridicat preţurile. O pereche de mănuşi costa 30-40 de bani înainte de răspândirea coronaviruslui în România. Astăzi acelaşi produs costă de 4 ori mai mult, scrie capial.ro.

RAIN TV a identificat 2 lanţuri de supermarketuri si magazine de proximitate din România care au ridicat preţurile:
MEGA IMAGE şi PROFI.

În condiţiile pandemiei modiale şi stării de urgenţă facem un apel către Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor şi către toţi liderii economici să nu se permită ridicarea preţurilor şi să se ia măsuri în acest sens, pentru a proteja populaţia în aceste vremuri cumplite.

Foto huff.ro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here