MEDICII DIN ARAD STRIGĂ AJUTOR PLÂNGÂND ŞI LI SE SPUNE SĂ TACĂ – FOTO/VIDEO

Personalul din Spitalul Județean Arad strigă după ajutor printre lacrimi de plâns
după moartea pacientului infectat cu coronavirus,
și li se spune să tacă! anunţă specialarad.ro

Bărbatului nu i s-a facut testul de Coronavirus deși prezenta simptome!

Ieri, 23 martie, s-a aflat că în Arad există primul caz confirmat de pacient infectat cu virusul COVID-19, până la anunțul în cauză, bărbatul în vârstă de 64 de ani a și murit. Redacția Special Arad a fost asaltată cu mesaje și telefoane pline de panică. Printre cei care i-au contactat se numără și medici care lucrează în Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad.

Un bărbat de 64 de ani din Arad a murit infectat cu coronavirus. Abia ieri, pe 23 martie, pacientul a fost testat pentru a vedea dacă este cumva infectat cu coronavirus, iar rezultatul a fost pozitiv. Ulterior, acesta a fost transportat cu ajutorul unui echipaj SMURD la Timișoara, fiind ventilat mecanic, iar acolo a și murit.

Special Arad scrie: Nu știm de ce bărbatul în cauză a fost testat abia pe 23, deși a ajuns la Spitalul Județean Arad pe 20. Așadar: 20, 21, 22, 23 martie. Nu știu nici medicii și alte cadre medicale cu care am stat de vorbă. Însă, la fel ca noi, medicii își pun o serie de întrebări și se declară îngrijorați. Problema e că ei au mai multe date – pe care noi încă nu le cunoaștem – să se îngrijoreze.

„Mă întreb dacă au fost respectate niște proceduri în legătură cu pacientul ăsta. Mă întreb de ce a stat pacientul ăsta atâtea zile în Spitalul Județean, din moment ce au golit Spitalul TBC pentru cei suspecți de coronavirus? Oare s-au respectat anumite proceduri și anumite circuite de la bun început? Gândiți-vă numai că, dacă a ajuns la UPU, a intrat în contact cu cei de acolo. Probabil a trecut pe coridoare, pe la radiologie, pe etaj și la ATI. Deci, teoretic, omul ăsta a prins în spital vreo patru ture de infirmieri și asistenți, plus toată tura de la UPU, plus radiologia, plus ATI. Câte persoane au intrat în contact cu el?”, se întreabă unul dintre medicii din Spitalul Județean Arad.

În același timp, medicii spun că nu sunt protejați şi nu au echipament de protecţie. Personalul este speriat fiindcă, dacă virusul s-a transmis de la pacientul în cauză, este foarte posibil ca și ei să-l fi transmis mai departe altor colegi, iar ulterior altor persoane din exterior.

„Mă întreb doar câte persoane din spital au intrat în contact cu pacientul ăsta? Deocamdată nimeni nu știe răspunsul ăsta. Aici, în spital, e panică. Toți se gândesc că poate au luat virusul de la el și apoi l-au dat mai departe. De ce nu l-au dus la TBC, că doar au pregătit spitalul pentru pacienți ca el. Trebuie să ne gândim că, după ce au intrat în contact cu pacientul respectiv, toți oamenii ăia din spital au mers acasă, au mers în diferite alte locații, au mers la cumpărături. Așadar, șansele de răspândire sunt mari, foarte mari”, mai spune un medic arădean, scrie Special Arad.

Medicii se tem să nu se ajungă într-o situație ca cea de la Suceava, unde lucrurile sunt de-a dreptul dramatice, spitalul judeţean s-a închis și nu mai puțin de 52 de cadre medicale au fost confirmate cu coronavirus.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here