Medic francez refuză să poarte mască. „Inutil, periculos, criminal, obligatoriu”

Doctorul Patrick Bellier, pneumolog și alergolog francez, a fost convocat vineri, 18 septembrie, în fața Consiliului departamental al Ordinului Medicilor. El a purtat o mască pe care era scris un mesaj…

Pneumologul a purtat o mască pentru a evita amenda de 135 de euro, dar pe mască era scris următorul mesaj: „Inutil, ineficient, periculos, criminal, obligatoriu”.  

Un medic care refuză să poarte mască. 

Vineri dimineață, în fața colegilor săi, pneumologul a trebuit să-și apere argumentele anti-mască. 
Medicul din Sainte-Foy-lès-Lyon, refuză să poarte masca la consultație și refuză examinarea pacienților în timp ce ei poartă mască.
El și-a justificat poziția, argumentând că masca este incompatibilă cu practica medicală. O barieră în calea diagnosticului și un potențial pericol. 

“Dacă nu le pot vedea fața fac medicină degeaba, nu pot pune diagnosticul. Este cum ai pune diagnosticul ghicind într-o bilă de cristal.” 

Medicul și-a exprimat și convingerile științifice împotriva purtării obligatorii a unei măști. El spune că masca ar fi un răspuns contraproductiv în criza Covid-19. Pneumologul din Lyon este în favoarea principiului imunității colective; o abordare testată în anumite țări de la începutul crizei Covid.

Opoziția sa fermă față de obligația de a purta o mască a provocat controverse și, de asemenea, i-a adus această convocare în fața consiliului Ordinului Medicilor din Rhône. 

SURSA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here