Iohannis a decorat şi avansat în grad sute de persoane, printre care şi secretara lui Vela

“Iohannis a avansat în grad şi a decorat sute de persoane în ultimele zile, cât în toţi anii de preşedinţie la un loc. Potul îl iau baieţii din servicii: zeci de cadre medicale din SRI, spre exemplu, decorate pentru prestaţie. Patru cincimi dintre cei decoraţi sunt secretizaţi. A aruncat la greu şi cu Steaua României în grad de comandor unor persoane ţinute la secret, ceea ce înseamnă ca e vorba de generali din servicii. Gradul important de comandor, limitat prin lege la maxim 75 de militari, era împuşcat, până acum, de directori și de prim-adjuncţi, acum s-a mers mai jos.” scrie Bogdan Tiberiu IACOB pe pagina de Facebook, citiţi articolul pe inpolitics.ro.

Mereu plouă înainte de 1 Decembrie, dar cu stele, grade, ordine și decorații. Iohannis a semnat deja 99 de decrete. A decorat medici, medici militari, universități de medicină și farmacie, ofițeri din Armată, din SRI, STS, SPP și polițiști, de peste tot, scrie alephnews.ro.

Pentru efortul depus în combaterea pandemiei COVID-19, Iohannis l-a decorat cu Ordinul și Medalia Merit Sanitar în grad de Cavaler pe Raed Arafat, dar și pe fostul manager de la Fundeni, Carmen Orban. Care spunea că Ministerul Sănătății nu este interesat de funcționarea institutului.

Ordinul și Medalia Bărbăție și Credință le-a primit și chestorul de poliție Ștefan Săvulescu, implicat în coordonarea acțiunii de la 10 august.

Pe lista decorațiilor de 1 decembrie, pe lângă apropiați și consilieri ai lui Vela, îi întâlnești și pe preotul care știe toate păcatele polițiștilor, pe ofițeri de la Argeș sau Suceava, pe șefi IPJ din țară. Dar lista nu se oprește aici: continuă cu șefii DOS, cei ai Jandarmeriei, cei ai DGPI dar și Bogdan Despescu.

O câștigătoare a unei decorații de ziua națională este și Gabriela Mădălina Sîia Cenușă. Gabriela a luat Ordinul și Medalia Națională pentru Merit pentru rezultatele remarcabile obținute în activitatea ei profesională. Gabriela Mădălina este din luna mai referent la cabinetul lui Vela. A fost înainte consilier onorific și pe la Cultură, s-a ocupat intens de zona de beauty, de automobile și a avut și un internship de reporter de noapte la o televiziune. Citeşte mai mult pe alephnews.ro

Coincidență îngrijorătoare: președintele României pare să aibă o deschidere extrem de largă pentru fabricarea de generali în interiorul unicului serviciu secret din Europa implicat în organizarea alegerilor, am numit Serviciul de Telecomunicații Speciale. Iohannis a creat în doar trei ani nu mai puțin de 17 generali din STS, la care se adaugă avansarea unora care aveau deja acest grad, scrie Bogdan Tiberiu IACOB pe inpolitics.ro.

De aici marea întrebare: ploaia de stele revărsată peste cei de la STS de către Klaus Iohannis e justificată de eroismul deosebit manifestat de aceștia în apărarea patriei, ori are vreo legătură cu organizarea alegerilor de orice fel din România? Alegeri în care serviciul, caz unic european, cum spuneam, are un rol variind, în opiniile multor observatori ai politicii, de la ”important” la ”crucial”.

Citeşte mai mult pe inpolitics.ro

 

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here