India îi ştampilează pe mâini pe suspecţii de coronavirus

India a început să-i ştampileze pe mâini pe cei suspecţi de coronavirus, iar cine fuge din carantină este arestat.

Pe ştampila scrie “Carantină acasă”, alături de data care marchează începutul celor 14 zile de izolare, scrie Indian Express, citat de Mediafax.

Ştampilările au început de luni la Mumbai, cea mai afectată zonă din India de COVID-19 până acum, cu 137 de cazuri confirmate.

“Cei care trebuie să stea în carantină dar nu vor să fie închişi la spital sau hoteluri şi vor să meargă acasă trebuie să aiba simţul răspunderii.

Nu trebuie să cutreiere liberi pe străzi. Să urmeze carantina cu stricteţe”, spune ministrul şef al regiunii Mahrasthtra din care face parte Mumbai, Uddhav Thackeray.

Măsurile drastice vin după ce experţii au avertizat că ţara cu o populaţie de peste 1,3 miliarde de oameni poate deveni noul epicentu al pandemiei de coronavirus.

Patru persoane trimise în carantină au fost arestate după ce au fost prinse de poliţie într-un tren, la alerta oamenilor care le-au observat ştampilele de pe mâini. Indienii arestaţi se întorseseră recent de la Munchen şi au fost testaţi pentru COVID-19, iar rezultatele au fost negative. Chiar şi asa, autorităţile din Mumbai i-a ştampilat şi i-a trimis în carantină.

Sursa: mediafax.ro
Sursa foto: mediafax.ro


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here