Florin Cîțu amenință: Este posibil ca românii să dea banii înapoi pentru pensii și alocații

Bombă ascunsă a ministrului Finanţelor în ceea ce priveşte pensiile şi alocaţiile. 

Ministrul de Finante, Florin Cîțu – există posibilitatea ca pensionarii și copiii vor trebui sa dea banii inapoi.

Florin Cîţu ameninţă că, dacă vor trece amendamentele PSD la proiectul de rectificare bugetară, atunci milioane de pensionari care au primit majorarea de 14% a punctului de pensie, dar și copiii şi adolescenţii care au primit alocaţiile mărite cu 20% ar putea fi obligaţi să dea banii înapoi. 

Între Guvern și Partidul Social Democrat a izbucnit un adevărat război. Guvernul spune că nu mai are bani și că a făcut acele majorări cu mari sacrificii, pe când PSD a depus în Parlament mai multe amendamente pentru că vrea ca acele creșteri să fie date potrivit legilor în vigoare.

Guvernul a acordat o creştere de 14% la punctul de pensie, însă PSD vrea în Parlament o creştere de 40% la punctul de pensie. Guvernul a crescut alocaţiile cu 20%, în ciuda faptului că PSD vrea dublarea alocaţiilor în Parlament și a depus și un amendament în acest sens. Guvernul a amânat creşterea salariilor profesorilor conform grilei din 2022, însă PSD vrea ca profesorii să primească majorarea plus câte 2.000 de lei spor de risc pentru fiecare cadru didactic și 1.500 de lei pentru personalul auxiliar. 

SURSA interesulpublic.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here