Florin Călinescu: Pandemia de coronavirus este un experiment. Adio libertate

Florin Călinescu crede că criza generată de pandemia COVID-19 este un experiment şi a fost pus la cale de marile puteri America, Rusia și China, iar ceea ce vedem astăzi este un război nevăzut ale cărui arme sunt viruşii.

“Experimentul, cred eu, iscat de aceşti cetăţeni mondiali funcţionează şi vei vedea ce o să urmeze. Omenirea trebuie disciplinată, trebuie ţinută în botniţă şi în mănuşi.”

“Or să urmeze vremuri apocaliptice cu turismul, cu agricultura. O să fie o agresivitate a fiinţei umane vizavi de mâncare“

Florin Călinescu: “Situaţia actuală, care, probabil, este datorată marilor puteri, într-o gâlceavă bine gândită de laborator, pentru că este mai complicat să acţionezi cu focoase nucleare sau cu tot felul de unelte militare care se văd din orice satelit, şi atunci, probabil, că arma aceasta chimică, bacterilogică, virusologică este foarte la îndemână şi funcţionează tăcut. Virusul are calm, are răbdare şi pe care-l prinde îl articulează. Dacă eşti bătrân şi ai comorbidităţi asta este o poveste. Aşadar, gâlceava între America, Rusia şi China produce efectele pe care le vedem astăzi.
Scopul poveştii, să vadă dacă frica funcţioneză, şi funcţionează, să vadă dacă oamenii pot fi disciplinaţi, deci adio libertate, liberalism, liberă circulaţie.

Faptul că ne-am depărtat unu, doi, trei metri este doar o distanţare fizică. Sunt chestii necesare. Dar ăsta este efectul urmărit şi dorit. Vor să experimenteze şi să studieze cum se comportă specia umană în ansamblu. Un strănut a omorât până acum peste 100.000 de cetăţeni. Ceea ce cu cinism unii spun că la 8 miliarde de umanoizi e un fleac.

Experimentul, cred eu, iscat de aceşti cetăţeni mondiali funcţionează şi vei vedea ce o să urmeze. Omenirea trebuie disciplinată, trebuie ţinută în botniţă şi în mănuşi. Nu mai scoţi soldaţii, armata, avioane, bombe, plus punerea pe bot a lumii arabe. Vedeţi că preţul petrolului este mai jos decât înainte de război şi lucrurile aşa vor funcţiona de astăzi înainte. Frica trebuie să păzească pepenii, care suntem noi. Iar alinirea României la dansul ăsta internaţional funcţionează. Încolonarea noastră la doi, trei metri pentru a merge să luăm bucăţica aceea necesară a traiului.

Ăsta e scopul poveştii, să vadă dacă frica funcţioneză, şi funcţionează, să vadă dacă oamenii pot fi disciplinaţi, deci adio libertate, liberalism, liberă circulaţie, decât dacă au ei nevoie să trimitem mână de lucru la cules de sparanghel, acum e vremea sparanghelului, nu a căpşunilor, şi atunci trece şi Germania, şi Austria, şi Spania peste orice penademie şi noi înghesuim marfarele pe aeroporturi să trimitem oameni la muncă.

Or să urmeze vremuri apocaliptice cu turismul, cu agricultura. O să fie o agresivitate a fiinţei umane vizavi de mâncare“.

Florin Călinescu a vorbit despre pandemia coronavirus pe contul său de Facebook într-un live de 40 de minute.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here