Facebook și Google vor cenzura postările anti-vaccinare

Facebook și Google vor cenzura postările anti-vaccinare

Facebook a anunțat că a luat o decizie fără precedent – postările anti-vaccinare vor fi cenzurate.

Rețeaua de socializare Facebook a anunţat că vrea să limiteze răspândirea curentului anti-vaccinare şi să cenzureze postările care îndeamnă părinţii să nu-şi vaccineze copiii.

În prezent Facebook analizează măsurile pe care ar putea să le ia pentru a limita răspândirea acestor postări.

Această decizie a fost luată după ce
Facebook şi Google au fost atenţionate de senatorul american Adam Schiff într-o scrisoare publică. Senatorul a declarat că prin intermediul platformelor Facebook şi Google este răspândit curentul anti-vaccinare.

Ca răspuns Facebook a anunțat că în prezent analizează situaţia şi caută măsurile pe care ar putea să le ia pentru limita răspândirea acestui tip de conținut în toate țările, nu numai în SUA.

Conform oficialilor Facebook, printre aceste măsuri s-ar putea număra limitarea sau eliminarea completă a conţinutului care răspândeşte curentul anti-vaccinare.

Google a penalizat clipurile anti-vaccinare

Chiar dacă platforma Google nu a dat un răspuns oficial în acest sens, Google a luat deja măsuri împotriva răspândirii informațiilor care susțin curentul anti-vaccinare.

S-a recurs la penalizarea clipurilor de pe YouTube care răspândeau informaţii pe tema anti-vaccinării. De asemenea au fost penalizate şi alte postări care răspândeau informații false despre leacuri-minune pentru afecţiuni foarte grave.

 

Sursa  https://www.digi24.ro/stiri/sci-tech/lumea-digitala/decizie-fara-precedent-luata-de-facebook-postarile-anti-vaccinare-vor-fi-cenzurate-1082475

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here