Facebook acuzat de cenzura postărilor anti-vaccinare în Congresul SUA

 

Fondatorul și CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a declarat că va cenzura conținutul anti-vaccinare, iar postările anti-vaccinare vor fi șterse. Mark Zuckerberg, a fost chemat în fața Congresului american pentru a răspunde la mai multe întrebări. În timp ce parlamentarii au pus întrebări cu privire la manipularea Facebook a anunțurilor politice și eforturile de a combate dezinformarea, congresmanul Bill Posey l-a întrebat despre cenzurarea informațiilor privind siguranța vaccinului.

Bill Posey susține că prin această cenzură Facebook încalcă și îngrădește dreptul la libera exprimare. (VIDEO)

Reprezentantul Congresului american i-a atras atenţia lui Zuckerberg că oamenii trebuie să beneficieze de toate informaţiile pro și contra vaccinare, atunci când aleg să se vaccineze sau să-şi vaccineze copiii, iar Facebook nu are voie să le îngrădească acest drept.

Congresmanul i-a prezentat lui Zuckerberg următoarele argumente:

SUA A PLĂTIT PATRU MILIARDE DE DOLARI DAUNE CĂTRE CEI AFECTAȚI DE VACCINURI

Fondul de garantare a SUA a plătit patru miliarde de dolari, banii constituind despăgubirea persoanelor care au avut de suferit în urma vaccinării, a declarat reprezentantul Congresului american. De asemenea, studiile ştiinţifice au demonstrat riscurile asociate vaccinurilor. Bill Posey i-a explicat lui Zuckerberg că din această cauză Facebook nu are voie să interzică discuţiile pro și contra vaccinare, acestea fiind justificate în rândul populației.

Zuckerberg a declarat că Facebook își dorește să le dea oamenilor posibilitatea de a-şi exprima opiniile liber, însă comunitatea îi cere să stopeze dezinformările.

Zuckerberg a fost întrebat:
„Poți garanta că vaccinurile sunt 100% sigure pentru toată lumea?” La această întrebare fondatorul Facebook a fost destul de încurcat și n-a putut da un răspuns concrect, a dat răspunsuri evazive, s-a bâlbâit și a încercat să devieze de la subiect. Nimeni nu poate să garanteze 100% acest lucru, a spus Zuckerberg, dar oamenii de ştiinţă susțin că populația trebuie să se vaccineze.

Congresmanul american i-a explicat lui Zuckerberg că cenzura conținutului anti-vaccinare este o mare greşeală. Prin acest lucru Facebook întoarce spatele celor care au avut de suferit din cauza vaccinurilor.

VIDEO sursa Youtube

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here