Facebook a eliminat un anunț recent din campania Trump

Facebook a eliminat un anunț recent din campania Trump, susținând că anunțul conține informații incorecte despre refugiați și pandemia de coronavirus.

NBC News relatează că Facebook a declarat săptămâna aceasta că a eliminat reclame politice prin campania Trump care susținea că acceptarea refugiaților din străinătate ar putea crește riscul expunerii la coronavirus.

Purtătorul de cuvânt al Facebook, Andy Stone, a declarat: „Am respins aceste reclame pentru că nu acceptăm afirmațiile care susțin că siguranța fizică, sănătatea sau supraviețuirea oamenilor sunt amenințate de oameni pe baza originii lor naționale sau a statutului de imigrație”.

Anunțul din campania Trump a prezentat imagini ale candidatului democrat Joe Biden, în contextul discuțiilor despre securitatea frontierelor, și susține că Biden va crește cu 700 la sută admiterile refugiaților din Somalia, Siria și Yemen. Anunțul afirmă în continuare că „o creștere a numărului refugiaților” reprezintă riscuri pentru sănătatea publică.

Anunțurile au fost direcționate către state cheie, cum ar fi Florida și Carolina de Nord, unele dintre variantele anunțului au primit mii sau zeci de mii de afișări conform NBC. O versiune a anunțului a fost direcționată către utilizatorii Facebook din Florida și a primit de la 5.000 până la 6.000 de afișări înainte de a fi eliminată, în timp ce o altă versiune destinată persoanelor din Carolina de Nord a primit între 60.000 și 70.000 de afișări.

O a doua versiune mai lungă a anunțului este încă pe Facebook.

Purtătorul de cuvânt al campaniei Trump, Courtney Parella, a comentat eliminarea reclamei într-o declarație: „În timp ce președintele Trump a luat măsuri decisive pentru a restricționa călătoriile din China pentru a încetini răspândirea coronavirusului și a salvat nenumărate vieți, Joe Biden era ocupat să-l numească pe președinte xenofob. Americanii merită să știe că, dacă Joe Biden ar fi președinte, el ar „deschide imediat frontiera” și va crește numărul refugiaților, expunându-i pe americani la un risc suplimentar de expunere la COVID-19. Când vine vorba de a ne conduce națiunea prin această criză și de a realiza Marea Revenire Americană, americanii se pot baza pe președintele Trump ”.

Sursa aici

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here