joi, octombrie 22, 2020
Acasă Sanatate & frumusete Excesul de greutate distruge creierul

Excesul de greutate distruge creierul

Creierul persoanelor cu exces de greutate arată cu 10 ani mai bătrân decât acela al personelor slabe, afirmă cercetătorii.
Ei adaugă că avem nevoie să ştim mai mult despre modul în care obezitatea afectează cel mai important organ.

Studiul aparţine cercetătorilor de la Universitatea Cambridge şi a fost publiocat în „Neurobiology of Aging“.

Specialştii, citaţii de bbc.com, au explicat că în mod natural, creierul pierde materie albă pe măsură ce îmbătrâneşte, însă această pierdere este accelerată în cadul persoanelor obeze.

Comparativ, creierul unei persoane de 50 de ani cu exces de greutate arată la fel cu al uneia de 60 de ani, mai spun cercetătorii, lucru care nu se întâmplă în cazul personelor slabe.

Ei au adăugat că este nevoie să cunoaştem mai multe despre felul în care excesul de greutate influenţează cel ami important organ. Echipa de la Cambridge Centre for Ageing and Neuroscience a studiat creierul a 473 de persoane cu vârste cuprinse între 20 şi 87 de ani, împărţindu-i în categoriile „slabi“ şi „supraponderali“.

Cei din grupul cu exces de greutate au avut mult mai puţină materie albă decât cei din grupul persoanelor mai slabe. Diferenţa a fost evidentă numai începând de la vârsta de mijloc, sugerând că în timpul acestei perioade a vieţii creierul uman ar putea fi deosebit de vulnerabil.

Cu toate acestea nu a existat nici o diferenţă în modul în care grupurile au răspuns la testele de cunoaştere şi înţelegere, astfel încât cercetătorii spun este nevoie de mai multe eforturi pentru a urmări subiecţii şi a vedea care dintre aceştia dezvoltă stări de sănătate cum ar fi demenţa.

Dr. Lisa Ronan, de la Departamentul de Psihiatrie al Universităţii Cambridge, şi una dintre cercetătoarele care a condus studiul, a spus că nu este clar dacă obezitatea a afectat creierul sau invers.

„Obezitatea este atât de complexă. Ştim o mulţime despre ceea ce face ea organismului. Dar suntem la începutul înţelegerii în legătură cu ce face ea creierului şi a modului în care interacţioneaza cu obezitatea“, a declarat specialista pentru BBC. Cercetătorii nu ştiu încă dacă aceste modificăr sunt ar putea fi reversibile, odată cu pierderea în greutate.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Most Popular

De ce în loc să investească în spitale COVID, banii s-au dat la presă ca să sperie lumea?

Înainte de alegeri s-a întâmplat o minune! Numarul de infectați SARS-CoV-2 a scăzut brusc! Și al naibii virus, cum o fi făcut el, dar imediat cum s-au...

CARMEN TĂNASE: Scrisoare deschisă – Nu ne interziceți dreptul la cultură

Carmen Tănase  Scrisoare deschisă adresată domnului președinte al României Klaus Iohannis, domnului prim-ministru Ludovic Orban, domnilor senatori și deputați, domnilor miniștri, vouă tuturor spectatorilor Salut, dragă...

SUA: Vaccinarea COVID-19 este obligatorie și va fi făcută cu ARMATA

Administrația Trump a anunțat că vaccinarea populației SUA va începe în scurt timp.  Pentagonul și CDC se vor uni împreună pentru a distribui în masă...

Facebook a eliminat un anunț recent din campania Trump

Facebook a eliminat un anunț recent din campania Trump, susținând că anunțul conține informații incorecte despre refugiați și pandemia de coronavirus. NBC News relatează că...

Recent Comments