DIASPORA VA INIȚIA UN PROCES PENAL COLECTIV ÎMPOTRIVA LUI IOHANNIS

Românii din diaspora îi acuză pe Klaus Iohannis și Guvernul Orban de abuzuri comise cu ocazia măsurilor luate în pandemia coronavirus și anunță că vor iniția un proces național colectiv.

Astfel, diaspora pregatește acțiuni împotriva lui Klaus Iohannis și a Guvernului Orban: “Sesizarea penală în vederea cercetării şi a pedepsirii autorilor infracțiunilor împotriva cetățenilor României în perioada crizei epidemiologice cauzate de raspandirea virusului SARS-CoV 2.”

Într-un comunicat de presă Partidul Diaspora Română anunță în acest sens că, toți cei care s-au confruntat cu abuzuri din partea autorităților române sunt chemați să-și prezinte cazurile, pentru a fi întreprinse demersurile necesare.

Comunicatul a fost publicat pe Pagina de Facebook și pe site-ul propriu.

Comunicatul de presă al Partidului Diaspora Română:

Partidul românilor din străinătate și al familiilor și prietenilor acestora din țară – PDR – precum și toți cei care se identifică cu demersurile în desfășurare enumerate mai jos sunt rugați să ne semnaleze cazurile în care se consideră victime ale abuzurilor generate de conduita Guvernului României prin primul ministru Ludovic Orban și miniștrii în funcție sau deja schimbați și de către Președintele României Klaus Werner Iohannis.
Prezentul demers cuprinde:
1. Sesizarea penală în vederea cercetării și a pedepsirii autorilor infracțiunilor împotriva cetățenilor României în perioada crizei epidemiologice cauzate de răspândirea virusului SARS-CoV 2, infracțiuni săvârșite din postura de purtători ai autorității publice în care populația și-a investit speranța, încrederea, taxele, impozitele si contribuțiile sociale.
2. Susținerea demersului prezentat în Memoriul SCA Piperea și Asociații adresat Avocatului Poporului privind excepția de neconstituționalitate din dispozițiile O.U.G. 32/2020.
3. Sesizarea Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării pentru discriminarea pe criterii politice a cetățenilor români din țară față de cei din străinătate în cazul votului pe durata a trei zile pentru alegerile prezidențiale din 2019.
4. Sesizarea CCR prin instituția Avocatului Poporului pentru repetatele încălcări ale Constituției de către Președintele în funcție Klaus Werner Iohannis și de către Guvern, pe perioada pandemiei si pe perioada imediat anterioară, demers necesar în condițiile recidivei în privința acestor fapte, săvârșite încă de la preluarea de către Klaus Werner Iohannis a primului său mandat de Președinte al României, în 2014.
5. Demararea unui PNC, Proces Național Colectiv, de tip Class Action, contra Statului român și a reprezentanților săi efemeri, pentru toate daunele materiale și morale cauzate de faptele ilicite săvârșite de respectivele entități, atât în perioada pandemiei, cât și în perioada imediat anterioară.
Toți cei care se consideră victime ale abuzurilor enunțate mai sus sunt rugați să ne semnaleze cazurile lor individuale sau de grup pe https://partiduldiaspora.ro/ pentru a putea proceda la îndeplinirea procedurilor legale impuse de actuala conjunctură sanitară, socială și economică urmând ca fiecare dintre solicitanți să fie contactat pentru pașii de urmat.
PDR
Partidul românilor din străinătate și al familiilor și prietenilor acestora din Țară

 

Sursa: luju.ro

Sursa Foto Mediafax

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here