Diaspora are voie să voteze de 2 ori: dacă n-a ajuns votul prin corespondenţă

dav

Mai multe partide anunță că au dispărut aproape jumătate dintre voturile trimise prin corespondență

Mai multe partide politice anunță că au dispărut aproape jumătate dintre voturile trimise prin corespondență, informează Stirileprotv.ro.

Președintele AEP: „Au plecat 35880 de plicuri în straintate în vederea exercitării dreptul de vot prin corespondență, s-au întors 21.600. Diferența dintre cele două este în două situații prezentată. Prima, plicurile au ajuns, cetățenii nu le-au trimis către țară sau către misiunile diplomatice, așa cum au solicitat în cererea privind votul prin corespondență, fie acestea sunt blocate în tranzitele oficiilor poștale ale statelor gazdă.”

Cetățenii care au primit mesajul de informare de la AEP că votul lor nu a fost înregistrat se pot prezenta fizic la secție să voteze încă o dată.

În cazul în care un alegător votează la secție, dar ulterior apare și votul său prin corespondență, acesta din urmă va fi anulat.

Pe de altă parte, Biroul Electoral Central a cerut lămuriri și de la Poșta Română cu privire la numărul de plicuri trimise pentru votul prin corespondență.

Potrivit Ministerului de externe, în străinătate sunt organizate 748 de secții de vot.

Citeşte mai mult pe Stirileprotv.ro

Aproape 15.000 de plicuri cu voturi prin corespondenţă sunt de negăsit. Se cer explicaţii BEC şi Poştei Române

Mai multe partide anunță că au dispărut aproape jumătate dintre voturile trimise prin corespondență

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here