De ce nimeni nu mi-a spus aceste lucruri la 17 ani?

Învăț foarte multe lucruri singură: de mai multe ori pe an iau avionul pentru a merge la training-uri costisitoare, citesc. Mult timp mi-am scris gândurile. La un moment dat, am primit o sarcină care părea a fi simplă, dar m-a impus să-mi amintesc drumul pe care l-am făcut în ultimii 15 ani.

„Ce sfat ți-ai da, dacă ai putea vorbi cu tine atunci când aveai 7 ani?”

Pentru un copil de 7 ani, frazele și cuvintele complicate nu vor fi clare. Nu-i poți vorbi despre afaceri sau universități, pentru că nu ar înțelege. I-aș putea spune câteva principii simple care sunt potrivite vieții. Dar cum să îmi reduc înțelepciunea mea de adult în cuvinte simple, pe care le-ar înțelege o fetiță mică? Dificil. Este o sarcină prea complicată…

„Fii tu însăți!” Aș spune acest lucru multor adulți, dar nu și unui copil de 7 ani.

Aș vrea să scriu că, odată cu vârsta, am devenit mai moale… Dar nu, nu s-a schimbat nimic. Pot să-mi schimb părerea, să primesc noi informații, dar, în primul rând, sunt o nonconformistă și nu mă voi schimba pentru nimeni. Trăiesc după bunul meu plac.

1. „Nimeni, în afară de tine, nu știe, cum trebuie să-ți trăiești corect viața!”

Exact! Este mesajul corect. Nici mama, nici bunica, nici oamenii din jurul tău nu aleg ce să iubești sau ce să-ți placă. Ți-ar putea impune doar lucruri inutile și mult prea străine pentru persoana ta. Lucrurile care îți aparțin te vor atrage. Ascultă sfaturile lor, dar decide singură ce iubești și fă ceea ce îți dorești.

2. „Oamenii sunt diferiți. Și nu toți sunt inteligenți și buni. Poți întâlni oameni proști, supărați, slabi, dar șmecheri. Nu asculta ce spun oamenii, fii atentă la ceea ce fac. Crede în fapte, nu în cuvinte.”

Acesta este un principiu valoros, asimilat peste zeci de ani plini de dezamăgiri venite din partea oamenilor. În sfârșit am încetat să mai cred în cuvinte. Acum sunt atentă doar la fapte. Și dacă aș fi înțeles asta cu 25 de ani în urmă, aș fi economisit peste un milion de Euro.

3. „Lumea nu trebuie să fie neapărat confortabilă. Nu totul depinde de tine. Jumătate din responsabilități sunt plasate pe umerii lumii și a lui Dumnezeu. Fă ceea ce trebuie să faci și fie ce-o fi.”

Da. Dacă aș fi știut cu 25 de ani în urmă să nu încerc cu disperare să controlez lucruri care nu depind de mine, aș fi învățat de mult să trăiesc fără nicio grijă. Capacitatea de a te relaxa reprezintă cel mai valoros lucru pe care l-am câștigat în ultimii 10 ani. Cred că este cea mai importantă abilitate pentru un om inteligent și energic. Este de neprețuit ca în orice moment de stres să te poți relaxa pentru a lua decizii corecte și să aștepți momentul potrivit pentru a acționa. Doar astfel vei obține rezultatele dorite.

Sunt trei lucruri simple. De ce nu mi le-a spus nimeni când aveam 17 ani? Aș fi economisit atât de multă energie și nervi…

via cluber.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here