Covid-19 Studiu MIT: Distanţarea şi masca nu au niciun sens – sunt o nebunie

Un studiu realizat de Massachusetts Institute of Technology (MIT) dă peste cap regulile de distanțare socială menite să prevină răspândirea coronavirusului Covid-19, anunță CNBC.

Potrivit rezultatelor obține de cercetători, riscul de a fi expus la Covid-19 în interior este la fel de mare la 20 de metri ca la 2 metri, chiar și cu masca de protecție purtată corespunzător de toate persoanele din încăpere.

Studiul mai arată că distanțarea socială în spațiile deschide nu are niciun sens, iar măsurile de distanțare și purtare a măștilor în exterior sunt considerate „nebunești”.

Regulile impuse se bazează pe studii învechite

Profesorii MIT Martin Z. Bazant și John WM Bush pun sub semnul întrebării recomandările Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) și Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) , adoptate în întreaga lume de la izbucnirea pandemiei și până în prezent.

Potrivit cercetătorilor, regula distanțării sociale se bazează pe o înțelegere învechită a modului în care circulă virusul în spații închise și astfel au fost omiși mulți factori importanți care cuantifică cu exactitate riscul de transmitere a Covid-19 în interior, cum ar fi numărul de persoane dintr-o încăpere, ce activități desfășoară acele persoane, precum și nivelul de ventilație existent în acel loc, informează CNBC citat de cursdeguvernare.ro.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here