CORONAVIRUS ÎN RUSIA: 2 medici s-au aruncat pe geam în această săptămână

Șefa serviciului de ambulanță din Orașul stelar, centru de antrenament pentru cosmonauți de lângă Moscova, a căzut de la fereastra secției spitalului. Natalya Lebedeva a murit pe loc din cauza rănilor. Tragedia s-a întâmplat pe 27 aprilie.

Tabloidul britanic The Daily Mail scrie că această tragedie a fost rezultatul unor acuzații la care a fost supusă Natalya Lebedeva. Lebedeva a fost acuzată de incapacitatea de a opri izbucnirea COVID-19 în Orașul stelar.

Lebedeva a fost acuzată că nu a luat măsuri serioase pentru a asigura siguranța angajaților ei și a permis mai multor lucrători medicali să se infecteze cu coronavirus, a fost infectat inclusiv directorul spitalului, Olga Minina.

Natalya Lebedeva a participat personal la tratamentul „pacientului zero”, unul dintre liderii centrului de pregătire care a avut contact direct cu astronauții, scrie ziarul Moskovsky Komsomolets. Circumstanțele incidentului sunt cercetate.

În aceeași zi, a avut loc o tentativă de sinucidere a medicului șef de la Spitalul Regional pentru Veteranii de Război din teritoriul Krasnoyarsk, Elena Nepomnyashchy, care s-a aruncat pe fereastra unui birou situat la etajul al cincilea. Femeia în vârstă de 47 de ani a rămas în viață, a fost operată și se află acum în terapie intensivă. Starea ei este evaluată ca fiind gravă.

Mai multe surse de informații, inclusiv TVK, au raportat detaliile celor întâmplate: medicul șef a sărit pe fereastră în timpul unei convorbiri cu șeful Ministerului Sănătății, Boris Nemik, cu care a discutat despre reprofilarea uneia dintre secțiile spitalului pentru pacienții cu coronavirus COVID-19.

Reamintim că pe 27 aprilie că a fost înregistrat un număr record de noi cazuri de infecție cu coronavirus în Rusia. COVID-19 a fost detectat la 6.361 de persoane, aproape 46% fiind cazuri asimptomatice. Numărul total de purtători de virus din această țară a depășit pentru prima dată 80.000.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here