Consilierul lui Orban: URMEAZĂ CRIZA ECONOMICĂ ȘI ALIMENTARĂ

 

Remus Borza, deputat și consilier onorific al premierului Ludovic Orban, susține că urmează o criză alimentară și România nu este pregătită.
Remus Borza a scris pe blogul personal:
“Ce lasă Coronavirusul in urma? Vreo 500 de morți, 1.5 milioane șomeri, câteva zeci de mii de firme in faliment.”
“Criza sanitara va trece intr-o luna. Greul de abia acum începe. Va urma o criza economică și alimentara pentru care România nu e pregătită, neavând resurse financiare și strategii coerente pentru a le contracara sau pentru a le atenua efectele. Masurile disproporționate de distanțare socială și de suspendare sau încetare a unor activități economice raportate la amploarea pandemiei(incomparabil mult mai redusă decât in alte state) vor genera o criza economică cu efecte sociale dramatice. Masurile de distanțare socială, izolare, carantinare trebuiau sa vizeze exclusiv persoanele vulnerabile, cu predilecție pensionarii și cei cu complicații medicale sau comorbidități. Restul cetățenilor trebuiau sa muncească intr-un program normal, evident cu luarea unor măsuri de protecție și igiena suplimentare.
SARS-CoV-2 nu e primul virus care ataca populația planetei. In decursul istoriei umanității au fost sute și in viitor vor mai fi mii. In lupta cu pandemiile de fiecare data a câștigat omul. La fel se va întâmpla și acum. Ne vom imuniza in masa și vom dezvolta rezistența la acest virus. In fiecare an mor zeci de milioane de oameni din cauza fumatului, alcoolului, gripei sezoniere, cancerelor, accidentelor. Dar niciodată nu decretam stare de urgentă, nu generam atâta isterie colectivă și panica ce sunt de natura sa demoralizeze și sa demobilizeze națiunile. E posibil ca aceasta pandemie sa fie folosită ca un pretext la o mișcare mult mai amplă menită sa schimbe raportul de forte și relațiile interstatale, hegemonia și sferele de influența. O noua ordine mondiala. Dar România oricum nu contează in aceasta ecuație.Suntem prea mici pentru un război atât de mare.
Ce lasă Coronavirusul in urma? Vreo 500 de morți, 1.5 milioane șomeri, câteva zeci de mii de firme in faliment.”

 

Continuarea aici: https://www.remusborza.ro/dupa-criza-epidemiologica-vine-criza-economica-si-alimentara/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here