Ce n-a reuşit ordonanţa 13 face ordonanţa militară! Ghinion

În timp ce ne-au băgat în casă cu armata şi ne-au speriat cu sirenele, ne modifică şi Codul penal ca să elibereze deţinuţii!

Senatul a votat un proiect care prevede ca deţinuţii condamnaţi până la 7 ani să nu facă puşcărie, ci să stea în arest la domiciliu (cum ne-au băgat pe noi acum). Sau să facă “închisoare de weekend”, adică liber în timpul săptămânii. Excepţie fac cei închişi pentru fapte de corupţie şi violatorii, şi alte fapte extrem de grave.

Cu asta vă ocupaţi voi acum? Modificaţi Codul Penal pe ascuns ca să vă scăpaţi fundul de puşcărie pentru ororile şi crimele pe care faceţi astăzi? Pentru asta vreţi să daţi liber miilor de infractori deţinuţi în puşcării? PNL-ista Alina Gorghiu a iniţiat 2 proiecte de lege în acest sens care s-au votat deja în senat.

Pe noi ne-aţi închis în case ca să murim de foame şi vreţi să daţi drumul la puşcăriaşi?

De unde brusc aveţi aşa grijă de infractori exact acum? În plină criză şi pandemie, şi război cu virusul, când mor oamenii şi când aveţi de salvat o ţară întreagă?

Brusc v-a venit să scrieţi proiecte de lege fix acum pentru deţinuţi, aveţi aşa mult timp liber? Să faci un proiect de lege implică multă muncă.

Acum v-aţi gândit să le daţi drumul, fix acum, pe pandemie, pe criză, când ne-aţi închis în casă, ca să rupă  uşile să intre peste noi în casă să ne jefuiască?

Băi, băieţi, oi fi eu blondă, dar n-am lipsit de la lecţiile de istorie şi mi-am amintit ceva. Şi voi face o mică paranteză, fără nicio aluzie, concluziile le trageţi voi. Cei care au cunoştinţe elementare de istorie ştiu că URSS când a luat Basarabia, a făcut următoarea manevră, a eliberat puşcăriaşii din Rusia şi i-a adus în Moldova, şi le-a dat liber. Ca să ne intimideze, să bage frica în noi, ca să facă prăpăd şi mai mare din ţară, să ne sperie şi să facă “ordine”. Strategia asta există, nu este deloc nouă. Era doar o paranteză nevinovată, fără nicio legătură.

Cât despre deţinuţii pe care vreţi să-i eliberaţi, oamenii ăştia ies acum din puşcărie fără bani, într-o ţară pusă pe butuci! Ştiţi bine ce vor face! Sunt atâtia bătrâni care stau singuri şi care nu se pot apăra! Sunt familii tinere sau mame singure multe tare în România – aceşti oameni sunt victime sigure.

Iar pentru toţi reziştii, felicitări că aţi îngheţat în piaţă ca să apăraţi aceşti oameni, ştiind că sunt la fel de corupţi ca cei din PSD! Aşa se întâmplă când susţii un om care îţi vinde ţara pe bucăţi. Te distruge şi ţi-o distruge de tot. Ghinion.

Elena Porubin

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here