Ce înseamnă ZIUA DE VOT de fapt: Omul își alege STĂPÂNII.

Ce înseamnă de fapt alegerile politice. Chiar avem opțiunea de a alege? Sentimentul fals al libertății.

 Odată, demult, a venit cineva și a spus oamenilor că de acum ei sunt stăpâni pe tot ce ne aparține: pământul nostru, apa, pădurile, aerul. 

Și de acum încolo, noi, oamenii,  trebuie să cumpărăm de ei: pământul nostru, apa noastră, aerul nostru, drepturile noastre… și să le plătim impozit/bir/taxă pe tot ce muncim.

Așa au ajuns oamenii să fie robi și să aibă un stăpân – STATUL. 

Statul însă, nefiind prost, s-a gândit să profite de prostia omenească – și v-a dat sentimentul fals al libertății. 
V-a dat două-trei-patru candidaturi să “alegeți”, să votați – cine să vă fie stăpân.
Pe cine v-a ales statul să vă fie șefi?  Pe cei mai idioți, mai proști și mai hoți dintre voi. Pe oameni fără Dumnezeu și fără onoare. Le-a dat funcții și i-a pus să fie șefii voștri. Marionete. Pentru că idioții nu au creier, nu se opun, nu întreabă, ci slujesc la ordin pentru bani. 
Chiar dacă nu v-au plăcut și nu v-au convenit niciunul, voi ați rămas cu impresia că aveți libertatea de a alege! Și ați ales.
Și mereu vă alegeți stăpânul! 

Ce alegeți? Ce votați? De fapt, de fiecare dată vă alegeți STĂPÂNII. Stăpânii de la care cumpărați tot ce e al vostru. Stăpânii pentru care munciți. Stăpânii cărora le oferiți de bună voie viața voastră și libertatea voastră. Stăpânii care vă fac reguli… ca în pușcărie. Care v-au dat un număr de înregistrare – CNP – ca la vite. Care au împărțit lumea în țări și v-au pus granițe – țarcuri. Și care vă vând pamantul vostru, apa voastră, energia electrică, petrolul vostru… 

Dacă vor, stăpânii vă pot închide. În granițe, în case. Și totul se face sub lozinca “pentru binele vostru!”. 
Ați ajuns să vă rugați, să cereți de la STĂPÂNII voștri să vă dea drepturile. Dar sunt drepturile voastre. Nu vi le-a luat nimeni. Voi le dați de bunăvoie, nesiliți de nimeni. Pentru că ați uitat că sunteți oameni liberi. Pentru că vă închinați și slujiți în fața unora care v-au zis că-s stăpânii voștri.
Și, astfel, atunci când votați, care este, de fapt, libertatea voastră? Vă alegeți/votați cine să vă fie stăpânii, ca robii pe plantație. 

Elena Porubin

Poza este un pamflet: sursa Facebook

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here