Cât de “adevărat” este vaccinul românesc de care a anunţat Virgil Păunescu?

Am citit ieri în mai toată presa românească ştirea despre vaccinul românesc, produs de un centru privat (nu public) din Timişoara condus de Virgil Păunescu, care scrie pe Facebook că a făcut vaccinul şi începe testarea lui.

Acest lucru este declarat fără a exista aprobări de la guvern în acest sens.

Iar presa nu ne lămureşe. În haosul de azi nu avem unde întreba.

Şi eu, la fel ca voi, îmi doresc să apară odată minunea care să ne salveze, de asta am încercat să mă lămuresc.

Nu ştiam cine este acest personaj, şi am căutat, şi vă rog s-o faceţi şi voi ca să vedem dacă se poate avea încredere în această ştire şi în acest om, Virgil Paunescu (fost Vergică Găluşcan – vedeţi mai jos).

Am aflat că Virgil Paunescu (fost Vergică Găluşcan) nu e nici cercetător, nici medic, a fost consilier prezidenţial şi a avut tot felul de funcţii, iar în 2000 a încercat să strângă semnături pentru a candida la Preşedinţia României … da, da (o să vedeţi mai jos toată activitatea lui), iar despre mânăriile lui presa scrie începând din 2005 până acum.

Am văzut că din ianuarie, când abia a început în lume nebunia COVID 19 omul DEJA era prezent încontinuu în presă pe la unele televiziuni şi vorbea despre vaccin. Din ianuarie… Iar asta mie îmi dă cu virgulă din start.

Virgil Păunescu (fost Vergică Găluşcan) – în 1992 şi-a schimbat numele, din Vergica Găluşcan în Virgil Paunescu în baza deciziei nr. 153032/1 a Ministerului de Interne.

Virgil Păunescu (fost Vergică Găluşcan) a fost consilier prezidenţial pe Sănătate în mandatul lui Traian Băsescu, din iunie 2006, şi secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, în perioada septembrie 2005 – iunie 2006. Acesta a fost şi şeful Direcţiei Resuse Umane şi Formare Profesională din Ministerului Sănătăţii în perioada mandatului ministrului Ştefan Drăgulescu.

În ianuarie 2016 Păunescu a fost numit în funcţia de director general al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, instituţie care are în subordine 19 spitale şi reţeaua de medicină şcolară a Capitalei.

Căutaţi activitatea lui Păunescu. Eu scriu aici în mare să vă faceţi o idee. Informaţiile găsite pe net despre activitatea lui.

În 1994, Virgil Paunescu, a fost asistent universitar la UMF, pe vremea cand rector era Stefan Drăgulescu. În 1996, în perioada guvernarii CDR, rectorul UMF Timişoara ajunge ministru al Sanatatii şi-l face pe Virgil Păunescu consilier. Iar în anul 2000, Virgil Paunescu devine, pentru o luna, primul preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. În luna octombrie a aceluiaşi an, o dată cu plecarea Convenţiei Democrate de la putere, Păunescu, revine la activitatea sa de baza, dar nu oricum, ci deja conferenţiar la UMF Timisoara. Trei ani mai tarziu, acesta este avansat la gradul de profesor, iar dupa alte 12 luni, rectorul Ştefan Drăgulescu îl numeşte şef de catedră. Pe langa toate acestea, Pănescu devine si seful Departamentului de Relaţii Internaţionale din cadrul UMF Timişoara.
Dupa alegerile din decembrie 2004, Păunescu este scos din rezerva de cadre a Aliantei D.A. Timiş şi uns în funcţia de director general al Spitalului Judeţean Timisoara. De menţionat este faptul că în 1996, Păunescu, s-a înscris în PNŢCD.
In 2000, Păunescu a demisionat din partid şi a format, alaturi de Marian Munteanu, Partidul “Generaţia 2000”, în numele căruia a încercat să strângă semnaturi pentru a candida la… Preşedinţia României. Nu a reuşit, tocmai de aceea, în 2002, s-a înscris în PNL Timiş, formaţiune ce i-a servit, pe tavă, postul de director al Spitalului Judeţean Timiş.

Alte informaţii despre Păunescu.

Caţavencii.ro:
“Medicul timișorean Virgil Păunescu, născut Vergică Gălușcan, a fost scăpat anul trecut de un dosar penal în urma unor manevre fățișe ale procuroarei DNA Ionela Crina Bălan. Dar ce făcuse mai exact Virgil/Vergică Păunescu/Gălușcan?
Pe când Păunescu/Gălușcan era consilier prezidențial, a intervenit pe lângă Georgeta Bumbac, director general în cadrul Ministerului Sănătății – Serviciul de buget-finanțe, pentru ca ministerul să aloce Spitalului Clinic Județean de Urgență Timișoara fonduri pentru achiziția unor echipamente medicale. Scumpe, dar necesare. Ca urmare a intervenției lui Păunescu, fondurile au fost alocate în mod preferențial din bugetul Ministerului Sănătății. Aparent, aceasta era singura problemă pe care o avea rețeaua din Timișoara, fondurile publice, căci licitația pentru aparatură era ca și câștigată.
Pentru servciile sale, Virgil/Vergică a primit de la firma VFI Medica SRL, cadou, renovarea unei proprietăți din Orțișoara, județul Timiș. Proprietatea se afla în proprietatea firmei Agro-Vlad SRL, în acționariatul căreia se afla și fiica lui Virgil Păunescu, Elena Alexandra Păunescu, deținătoarea a 50% din acțiuni. Elena Alexandra Păunescu, fiica lui Virgil Păunescu, primise acțiunile la Agro-Vlad SRL în 2011, de la o altă rudă a tatălui său, Lixandra Gălușcan”, sursa catavencii.ro.

Eu am căutat stând în casă şi vă invit s-o faceţi şi voi ca să înţelegem dacă acest om are credibilitate în ce ne spune referitor la vaccin. Concluzia mea este că omul pur şi simplu încearcă cu orice preţ să-şi facă promovare sau să obţină ceva fonduri. Dar asta este concluzia mea. Cine ştie altceva să mă tragă de mânecă, să ne spună.

Autor Elena Porubin

Foto Virgil Păunescu, sursa Facebook

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here