Cârpe vândute ca măşti de protecţie împotriva SARS-CoV-2!

ASOCIAȚIA PRO CONSUMATORI (APC), organizație de utilitate publică cu o activitate neîntreruptă de peste 30 de ani în domeniul protecției consumatorilor, membră a Organizației Europene a Consumatorilor (BEUC), lansează Campania naţională de informare şi educare a consumatorilor Tu știi ce mască porţi?

8 din 10 mărci dintre măştile analizate sunt neconforme!

Măştile faciale de uz medical sunt introduse de importatori în România pe responsabilitatea producătorului, în baza declaraţiei de conformitate emisă de acesta!

Măştile faciale de uz medical sunt dispozitive medicale clasa de risc I !

Importatorii/producătorii de măşti faciale de uz medical sunt înregistraţi într-o bază naţională de date gestionată de Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDM) numai în baza prezentării unor documente!

ANMDM nu verifică dacă măştile faciale de uz medical îndeplinesc cerinţele privind performanţele din standardul SR EN 14683!

Milioane de euro s-au risipit pe cârpe care au îmbolnăvit populaţia şi corpul medical din spitalele covid şi suport covid!

În România nu s-a testat nici măcar un tip sau o marcă de mască folosită de către consumatori, respectiv profesioniştii din domeniul medical!

Ministerul Sănătăţii, ANMDM, ANPC sunt instituţii moarte pentru consumatorii români!

În perioada 17 aprilie – 17 iulie 2020 au fost notificate pe platforma Safety Gate de către ţările membre UE 91 de mărci de măşti neconforme, România nu figurează pe lista ţărilor care au făcut astfel de notificări!

8 din 10 mărci de măşti neconforme din cele notificate pe Safety Gate sunt fabricate în China!

4 din 10 mărci de măşti neconforme au fost notificate de Belgia!

SURSA https://www.apc-romania.ro/ro/i-carpe-vandute-ca-masti-de-protectie-impotriva-sarscov2/Njc5LTA.html

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here