Bezna minții! Românii cu temperatura peste 37,3 au voie să voteze

Ministrul Sanatatii

Chiar dacă toate legile aprobate în timpul pandemiei coronavirus COVID 19, impun restricții dure persoanelor care au temperatura peste 37, 3 – acestora li se permite să voteze. 

Mai mult, cetățenii care prezintă peste 37,3 la triajul epidemiologic vor avea prioritate. Aceștia vor merge către o urnă şi cabină de vot dedicată.

Ministru Sănătății a declarat că alegătorul cu temperatură peste 37,3 va fi prioritar în secția de votare, întrucât, fiind infectat cu noul coronavirus Covid 19 trebuie să voteze rapid într-o cabină de vot dedicată, care va fi utilizată doar pentru astfel de cazuri şi care se va dezinfecta după fiecare participant.

Tătaru a explicat cum vor vota românii, dacă cetățeanul care se prezintă la cabina de vot are temperatura peste 37,3. 
“Se alege una din urne şi va deveni din acel moment urnă şi cabină de vot dedicată, pentru cei care prezintă simptome sau febră. Cabina se va dezinfecta după fiecare participant”, a declarat Nelu Tătaru, informează Digi24. 

Ministru Sănătății ne-a informat și despre regulile stabilite pentru urna mobilă. Aceasta va merge mai întâi la cetățenii care au patologie non-Covid, iar după asta, urmează cei care se află în izolare sau în carantină.

Senatorul Iulian Urban a scris pe pagina de  Facebook: 

Bezna minții! 
Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății: “‘Alegătorul cu temperatură peste 37,3 va fi prioritar în secția de votare, întrucât, fiind infectat cu Covid, trebuie să voteze rapid într-o cabină de vot dedicată, care va fi utilizată doar pentru astfel de cazuri şi care se va dezinfecta după fiecare participant.”
Neluțule, pai “infectatul” nu ar trebui dus cu izoleta la spital, bre, așa cum scrie legea pe care ați votat-o, adica sa fie “extras rapid din societate”‘ cum zicea Arafat? Sau întâi îl lăsați să dea cu covizi în toată sala de vot și apoi îl luați la spital? 
PS – vorbeam cu niște amici care vor face parte dintr-o comisie secție de votare; îi întrebam “cine dezinfectează cabinele astea speciale, pixurile, etc?” și mi-au spus “noi în niciun caz”. Și atunci cine se va ocupa de “dezinfectări” în timpul procesului de votare?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here