BBC: Prinţ acuzat că a împușcat unul dintre cei mai mari urși din Europa

BBC scrie despre ursul împuşcat de prinţ: Militanții ecologiști suspectează că un prinț din Liechtenstein a împușcat, probabil, cel mai mare urs în viață din UE într-o expediție de vânătoare în România, în martie.

Aceștia spun că prințului Emanuel von und zu Liechtenstein i s-a acordat un permis pentru a împușca o femeie de urs care a provocat pagube unor ferme. Dar nu o femeie a fost împușcată, ci Arthur, un urs brun de 17 ani. Prințul care locuiește în Austria nu a răspuns încă, iar încercările BBC de a ajunge la el au eșuat. „Nu avem o problemă personală cu prințul”, a declarat Gabriel Paun de la agentul de mediu Agent Green, pentru BBC. „Credem că asociația de vânătoare își îndeplinea nevoile”.

Biroul prințului ereditar al Liechtensteinului a declarat pentru agenția de știri AFP că nu cunoaște fondul acestei „chestiuni private și personale”. Dar a subliniat că natura „a fost una dintre preocupările fundamentale ale Casei și este un element central al angajamentului familiei față de sustenabilitatea ecologică și socială”.

Garda națională de mediu a României a lansat o anchetă asupra morții ursului. Nu există nicio verificare a faptului că i s-a acordat un permis de vânătoare prințului. Cu toate acestea, Agent Green a făcut public un document care pare a fi un permis al autorităților către o asociație de vânătoare din Covasna, care îi acorda prințului câteva zile în martie și detaliază moartea unui urs în satul Ojdula din Transilvania.

Sursa https://www.bbc.com/news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here