Băiatul trebuie lăudat, iar fata – admirată

Fetele nu trebuie lăudate doar pentru lucrurile îndeplinite, în așa fel contribui la degradarea personalității copilului. În cazul în care îți lauzi fata pentru cele înfăptuite: foarte gustos, foarte frumos, foarte curat – în cele din urmă se formează perceperea că recunoașterea va veni odată cu meritele sale.

Recunoașterea va veni la mine doar după anumite acțiuni – un principiu care va spulbera femeia din mine. Orice femeie dorește să audă că este iubită și dorită doar pentru că există, este alături, are un coeficient înalt de inteligență, știe să prepare bucate delicioase și să experimenteze nu doar în bucătărie. Atunci ea de dezvoltă sănător și armonios psihic, deoarece cei din jur acceptă firea ei omenească și sunt mulțumiți că aceasta face parte din viața lor. Cu alte cuvinte, pentru a se simți iubită, femeia trebuie să-și păstreze personalitatea și să rămână ea însăși.

Acesta e principiul de educare a fetiței. Dacă începi s-o lauzi doar pentru meritele ei, copilul va începe să gândească că ea poate fi iubită doar atunci când o merită prin faptele sale.

Cu băieții părinții se comportă invers. Mamele mereu îi laudă: porcușorul meu, iubițelul meu, mândria mea, ești așa de bravo, etc. O astfel de abordare în educare este din start greșită. Atunci când părinții își admiră băiatul, aceștia inconștient îi provoacă degradarea firei bărbătești. Orice bărbat dorește să fie admirat și lăudat pentru meritele sale. Ăsta probabil e unul din principii care ne deosebesc pe noi, femeile, de genul masculin. Prin urmare, pentru a-l încuraja să se perfecționeze continuu și să se simtă fericit, este necesar să-i vorbești despre meritele sale: foarte frumos, foarte bine, m-ai impresionat prin ingeniozitatea ta, etc. Cu alte cuvinte, în loc să-l dezmierzi necontenit pentru spuse și făcute, e mai bine să arați prietenilor și oaspeșilor desenele lui sau avionul pe care l-a construit recent de sine stătător din piesele lego. Astfel va simți dorința și aspirația arzătoare de a se devolta și de a-și îmbunătăți competențele cognitive și comportamentale. 

Băiatul, chiar și la vârsta lui fragedă, va exploda de mândrie odată ce-l lauzi în prezența familiei și prietenilor pentru meritele sale, iar fata nu va deveni în cazul dat mai bună doar pentru că a gătit o supă gustoasă pentru cină. Ea va crede că nu va merita niciodată dragoste până nu va găti supa care a fost pe placul tuturor la masă. Cu fata trebuie să te comporți în așa fel, încât ea să înțeleagă că este iubită doar pentru că este perfectă și frumoasă în sine și nu trebuie să merite dragostea și recunoștința din partea părinților, ci o să o primească ca ceva firesc doar pentru că există pe această lume.

 

via eustiu.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here