Australia: Elevi obligaţi să-si ceară scuze că s-au născut bărbaţi

Băieții dintr-o şcoală din Australia au fost obligaţi să-și ceară scuze pentru că s-au născut bărbați.

Părinții elevilor dintr-o şcoală din statul australian Victoria încă sunt indignaţi şi șocați după ce copiii lor au fost forțați să-și ceară scuze fetelor din clasă în numele tuturor bărbaţilor că s-au născut… bărbaţi.

Incidentul a avut loc pe 25 marie, la Brauer College, o școală din Varrnambula, Victoria. Danielle Shepard, mama unui elev de 12 ani, a declarat pentru 7News că fiul ei „a fost confuz după ce i s-a spus să-și ceară scuze”.

„El a spus că a fost forțat să se ridice și să-și ceară scuze… Băieţilor nu li s-a explicat de ce trebuie să facă acest lucru”, a declarat ea.

Copiii au fost obligat să-și ceară scuze față de colegele de sex feminin pentru „comportamentele tuturor persoanelor de sex masculin, inclusiv pentru agresiunea sexuală”.

Sky News Australia scrie că în timpul unei adunări școlare la Brauer College din Victoria, Australia, tuturor elevilor li s-a spus să se ridice în picioare, să se adreseze unei fete din clasa lor și să-i ceară scuze.

Părinții au fost „furioși” și „revoltați”, a raportat Sky News Australia, adăugând că părinții băieților nu au fost anunțați în prealabil.

Adunarea a avut loc pe fondul îngrijorării tot mai mari cu privire la tratamentul fetelor la școală, inclusiv în Marea Britanie.

Levi, în vârstă de 12 ani, a spus că şi-a cerut scuze pentru ceva ce nu a făcut… şi asta l-a făcut să se simtă inconfortabil. “M-am simțit presat să mă ridic, iar dacă nu făceam lucru care mi s-a cerut, simțeam că sunt o persoană rea”.

Vestea vine după ce Secretarul de Stat al Educației, Gavin Williamson, a promis că va acționa în legătură cu abuzurile sexuale „șocante și detestabile” din școli.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here