Australia acuză OMS și cere deschiderea unei anchete privind gestionarea crizei COVID-19

 

Australia cere deschiderea unei anchete asupra modului în care Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a gestionat criza şi privind lupta mondială împotriva pandemiei de COVID-19, relatează AFP preluat de Agerpres.

Ministrul australian al afacerilor externe, Marise Payne, a declarat că Australia împărtăşeşte îngrijorările SUA, după ce preşedintele Donald Trump a acuzat OMS că este prea apropiată de China şi că a gestionat prost pandemia.

Marise Payne, a declarat că Australia va cere o anchetă privind modul în care China a gestionat epidemia la Wuhan, unde, la sfârşitul anului trecut, a apărut noul coronavirus COVID-19.

„Trebuie să cunoaştem detaliile pe care numai un raport independent ne poate permite să le înţelegem privind originea virusului, privind modul de a-i face faţă şi privind transparenţa cu care informaţiile au fost împărtăşite”, a declarat Marise Payne pe postul public ABC.

Ideea unei anchete a OMS a fost lansată de fostul ambasador al SUA la ONU, Nikki Haley.
În același timp, Președintele Trump a anunțat pe 14 aprilie că suspendă finanțările pentru Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Citește mai multe pe: https://www.curentul.info/in-lume/afp-australia-cere-ca-oms-sa-fie-anchetata-pentru-gestionarea-crizei-covid-19/

Foto Șeful OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here